Баварські хлібні кнедлі
Рецепти Юрка Підсадного

А що Ви робите, коли вдома лишається старий хліб? Я його часто переробляю в кнедлі. Це класичний баварський рецепт, хоч і більшість знає тільки про картопляний варіант. Перевага у хлібних кнедлях у тім, що можна використати продукт, який, швидше за все, пропав би. Загалом виходить дуже дешево і смачно. Традиційно їх готують у рушнику, але потім їх прати… Якось почав готувати в алюмінієвій фользі. Від тоді про рушники забув зовсім.

Кнедлі можуть полежати трошки довше у воді без проблем, так що не схолонуть, поки чекаєте на гостей. Дуже смачно їх також посмажити в маслі з травами навіть на сніданок, якби щось лишилося з вечері. Дуже добре смакує до печеного м’яса.

1389e11ee4a8ad9308d845d2219e614a

 

Що треба на 4 порції?

Один батон або 7-8 булочок (прибл. 250 г). Не надто свіжі (з попереднього дня виробництва або старші, лиш би не було цвілі)
1 цибуля середнього розміру, порізана дрібними кубиками
50 г в’яленого шпондеру, теж нарізаного дрібними кубиками
4 ст. л. топленого вершкового масла
3 яйця середньої величини
250 мл теплого молока
Сіль і перець
Мускатний горіх
2 ст. л. свіжої, дрібно посіченої петрушки
Скибка гранульованого часнику (альтернативно свіжого потертого)
1 щіпка солі

Як робити?

Батон порізати дрібними кубиками. Половину масла розігріти в сковорідці і на середньому вогні посмажити цибулю та бекон, поки не почне набирати кольору. Додати до хліба. Яйця поділити і жовтки змішати з молоком, сіллю, перцем та мускатним горіхом. Все додати до хліба, ретельно перемішати і дати настоятися півгодинки. Білки на той час помістити в холодильник.

Потім ці ж білки збити зі щіпкою солі. Обережно перемішати з хлібною масою, додаючи часник та петрушку. Маса має бути клейкою та пухкою. Розкласти на робочу поверхню 60 см алюмінієвої фольги. Скласти її удвоє. Змастити поверхню 1 ст. л. масла і розкласти поверх половину хлібної маси. Загорнути ковбаскою, щільно затягнувши кінці. Повторити процедуру так, щоб у фіналі утворились дві ковбаски.

Довести до кипіння приблизно 3.5 л води зі щіпкою солі. Помістити хлібні ковбаски у воду, накрити накривкою. На малому вогні варити 30-40 хв (залежно від товщини). Потім вибрати з води, дати трішки схолонути, акуратно вивернути з фольги.

Можна подавати одразу. А можна ще посмажити з маслом і травами в сковорідці або під грилем у духовці.

Готово!

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , , , ,