Вушка до борщу та грибної юшки

Вушка до борщу та грибної юшки
(на 2 – 8 порцій)

tortellini-in-bruehe

Пишу на 2 -8 порцій, бо все залежить від Вас ;) Коли я перший раз познайомився з вушками, на святій вечері в Україні, я так захопився що у мене тарілка виглядала десь так, як на фото. І то я в той час ще не любив гриби…

Отож страва займає трішки зусиль (один борщ чого вартує), але результат феноменальний. Що добре: вушка (як і вареники) можна гарно порційно заморозити і зберігати до 3 місяців у морозилці витягуючи при потребі.

 

Що треба ?

Для начинки:
25 г сушених білих грибів
100г води, кипяченої
1 сл масла
1 сл оливкової олії
1 маленька цибулька
200 г мішаних грибів, грубо порізаних
1 булочка,  дрібно потерта
1 зубчик часнику, тертий
Посічені листочки з 1 гілочки тимяну
скибка цукру
скибка солі
скибка перцю
50 г сухого вермуту (наприклад Martini Dry)

Для тіста:
470г Муки (ми брали ТМ Хуторок)
250мл води або молока
1 сл олії
1 маленьке яйце
1/4 чл. солі
40 г муки для розкатування

 

Як робити ?

Сушені гриби залити кип’ятком і дати настоятися через ніч.

Замочені  гриби сцідити та дрібно порізати.

У баняку розігріти масло і оливкову олію на середньому вогні.  Додати цибулю, свіжі та замочені гриби, часник, тимян, сіль та цукор і тушити 6-8 хв (щоб стали м’які). Додати вермут, грибну юшку (через марлю) та терту булочку і на середньому вогні мішаючи тушити поки випарується майже вся вода. Зняти з вогню і дати настоятися не менше 30 хв.

За той час приготувати тісто. Муку через сито висипати у миску. В окрему миску дати приб. 1/3 муки і змішати із олією, яйцем та сіллю. Дерев’яною ложкою помаленько , по трошки додавати воду та решту муки і ретельно перемішати.  Миску накрити рушником і дати постояти приб. 10 хв.

На робочій площі посипати 40 г муки і вимішати на ній тісто.  Коли воно вже зовсім не липне до рук, тісто слід добре вибити, сильно кидаючи його декілька раз об дошку, та лодонею “відшльопати” його як слід :)  Решту муки розсипати на дощці і викачати тісто до товщини приблизно 2 мм. Склянкою вирізати приблизно 40 кілець з тіста. Тісто, що залишиться слід щераз перемісити, наново розкачати і вирізати нові кільця. З останніх рештків кільця формуються в ручну ;)

На кожне кільце посередині розмістити чайну ложку начинки і скласти тісто в двоє. Краї щільно стиснути пальцями, щоб не розварилися. Кінці «міні вареника» склеюємо до купи щоб отримати класичні вушка.

У великому баняку довести до кипіння 4 л води з 2 чл. солі та 1 сл. олії. Олія запобігає піноутворенні під час готування і таким чином менше шансів зробити срач на кухні :)

Вушка розбити на 2-3 порції і варити 2-3 хв. після того як вони спливуть на поверхню (всього приблизно 6-8 хв. залежно від їх розміру). Готові вушка змастити олією і розігріти у готовому бульйоні перед подачою.

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments