Голландський соус

Рецепти Джеймі Олівера українською

Jamie Oliver

hollandaise-sauce

 

Голландський соус

Інгредієнти:

150 гр. несолоного вершкового масла
2 великих яєчних жовтки
1 десертна ложка білого винного оцту
1 лимон

Приготування:

1)Візьміть каструлю та теплостійку глибоку миску, яка буде міцно стояти на каструлі. Заповніть каструлю водою до половини і доведіть її до кипіння. Знизьте температуру до мінімального рівня, але так, щоб вода продовжувала кипіти.

2)Додайте масло в каструлю середнього розміру при низькій температурі, щоб воно почало топитися, але не підгорало. Коли масло розтопиться, заберіть його з плити.

3)Додайте 2 яєчні жовтки в теплостійку глибоку миску та розмістіть її над каструлею з киплячою водою. Важливо, щоб каструля стояла на повільному вогні, інакше яйця можуть згорнутися.

4)Далі починаємо збивати  вінчиком яйця, додаємо білий винний оцет та продовжуємо збивати суміш.

5)Маленькими порціями  підливаємо топлене масло і продовжуємо збивати суміш до однорідної консистенції. В результаті має вийти густий кремоподібний соус.

6)За смаком додаємо сіль та чорний перець і, при потребі, трохи лимонного соку.

 

 

Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту http://www.jamieoliver.com
Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.
Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , ,