Грибна юшка

Рецепти Юрка Підсадного

Грибна юшка
(На 6 порцій)

klare-pilzsuppe-207099

Переважно з грибів роблять крем суп, але й юшка може бути дуже смачною. Трішки складно стає добитися доброго результату коли воно подумано для вегетаріанців чи в піст, однак мій рецепт точно призведе до гарного настрою за столом (не через вермут, якого в піст звісно краще не давати ;)). Переконайтеся самі.

Що треба ?

25 г сушених білих грибів
2 л води, кипяток
1 сл масла
1 сл оливкової олії
1 морква, грубо тертий
1/2 головки селери, грубо тертий
1 коріння редьки, грубо тертий
1 чл цукру
200 г мішаних грибів, на грубо порізані
1 зубчик часнику, тертий
Посічені листочки з 1 гілочки тимяну
50 г сухого вермуту (наприклад Martini Dry)
1 маленький порей, тонкими кільцями
30 г вермішелі до зупи або вушка (див. рецепт)
сіль
перець

 

Як робити ?

Сушені гриби залити кип’ятком і дати настоятися через ніч.

У баняку розігріти масло і оливкову олію на середньому вогні.  Додати терту редьку, моркву та селеру і тушити 6-8 хв (щоб стали м’які). Сушені, замочені  гриби сцідити та дрібно порізати. В баняк додати порізані свіжі та замочені гриби, часник, тимян, сіль та цукор і продовжувати тушити 2-3 хв. Додати вермут та грибну юшку (через марлю) і на середньому вогні з накривкою довести до кипіння. Додати порей і вермішель або варені вушка, варити 1 хв і зняти з вогню. Дати настоятися не менше 15 хв.

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , , , ,