Домашній шоколадно-горіховий крем (nutella)
Рецепт від Юрка Підсадного

Оригінальна Nutella виходить дорого? Чи просто хочете бути впевнені в тому, що даєте своїм дітям (великим і малим)? Тоді спробуйте зробити самостійно! Ви тут також маєте можливість поекспериментувати зі спеціями… Де ще можна спробувати нутеллу з перцем чилі або з корицею? ;)

 

Що треба?

100 г несоленого арахісу
180 г лісового горіха
80 г цукру (бажано коричневого)
2 ч. л. ванільного цукру
1 щіпка дрібної солі
170 г нейтральної олії
8 ст. л. якісного какао

Як робити?

У тяжкій пательні (не тефлон) без жиру обсмажити арахіс та лісовий горіх, щоб набрав трішки кольору.

Цукор та 400 мл води на маленькому вогні гріти, поки не розтопиться. Додати ванільний ще та зняти з вогню. Разом із олією додати до горішків у міксер. І збивати доти, поки не отримаєте однорідну масу.
Все це повернути у баняк і, постійно помішуючи, розігріти, але не доводити до кипіння. Зняти з вогню, додати какао та ретельно перемішати. Ще гарячим розфасувати у стерильні баночки. Зберігати у холодильнику не менше двох тижнів. Баночки можна ще стерилізувати і герметично закрити, щоб підготувати запаси на 4-6 місяців.

Готово!

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments