Запіканка з цвітної капусти
Легка як хмаринка
Рецепти Юрка Підсадного

Ця запіканка дійсно легка, як хмаринка! Вона може бути також вегетаріанською стравою, однак, по-моєму, трішки шинки або бекону робить її ще смачнішою. З легеньким зеленим салатом – це одна з улюблених страв моєї коханої :)

П.С. Смакує також чудово з броколі або брюсельською капустою. Хоч тоді виходить вже не такою легенькою…

 

Що треба? (на дві порції)

1 цвітна капуста (прибл. 1 кг)
1 ч. л. солі
1 ч. л. цукру
1 ч. л. масла вершкового
1 цибуля середнього розміру
100 г вареної шинки
5 великих яєць
50 мл газованої мінеральної води
1 ч. л. розпушувача до печива
½ ч. л. солі
Скибка чорного перцю
Скибка тертого мускатного горіха
Скибка сушеного меленого часнику

Як робити ?

Капусту поділити на окремі «квітки». Довести 3 літри води із сіллю та цукром до кипіння і варити цвітну капусту 5 хв. Потім помістити на 30 секунд у велику миску із дуже холодною водою (бажано з кубиками льоду), опісля вибрати, щоб вода стекла.

Розігріти духовку до 200°C. Форму для запікання змастити маслом і туди помістити цвітну капусту. Цибулю почистити та нарізати дрібними кубиками. Шинку теж нарізати дрібними кубиками та разом із цибулею посипати поверх цвітної капусти. Яйця змішати з рештою інгредієнтів і ретельно збити. Яєчну масу полити поверх цвітної капусти.

Запіканку помістити у духовку на другу третину зверху. У братванку, на якій стоїть форма із запіканкою, збоку долити кип’яченої води так, щоб форма стояла у воді приблизно 2 см. Духовку переключити на режим гриль при 180° C. Запікати 15-20 хв поки не набереться рум’яного кольору. Потім вимкнути духовку і привідкрити дверцята. Дати постояти ще 5 хв у духовці.

Готово!

Подавати із легеньким зеленим салатом, бажано заправленим йогуртом.

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments