Запіканка із лосося з савойською капустою
Легкі страви
Рецепти Юрка Підсадного

запіканка з лосося

 

Один з перших рецептів, який дуже полюбив після того, як на мене наклали санкції (дружина попросила на певний час готувати легші страви). Ця запіканка смакує розкішно, робиться дуже просто і швидко. Добре можна приготувати наперед і ввечері тільки ще допекти. Смачна сама по собі або з картоплею, рисом чи багетом.

Що треба? (на 2 порції)

2 ч. л. вершкового масла кімнатної температури
1 ст. л. борошна
300 мл молока (бажано 1,5%)
1 черства булочка або ¼ черствого батона
300 г савойської капусти
Сіль
Білий перець
Скибка свіжонатертого мускатного горіха
Сік ½ лимону
150 г філе лосося
 

Як робити?
Одну ч. л. масла розтопити у баняку. Додати муку. Помішуючи, смажити на середньому вогні, поки не почне набирати кольору (1-2 хв). Продовжуючи помішувати, додати теплого молока і довести до кипіння (якщо холодне, можуть створитися грудки). Зменшити вогонь до мінімуму і варити, накривши, приблизно ще 10 хв. В кінці додати сіль, перець, мускат та лимонний сік.

Із савойської капусти вирізати качан, відділити листя. Із цього ж листя відрізати грубу частину. Довести до кипіння 5 л води з 1 ч. л. солі і вкинути туди варитися листя савойської капусти на 5 хв. Потім помістити на трохи у миску із дуже зимною водою (бажано з льодом) і зцідити всю воду. Порізати грубо, помістити у невелику форму для запікання.

Черству булочку збити на грубо в блендері або потерти на терці. Змішати з рештою масла. Лосось сполоснути, просушити, зняти шкірку та нарізати слайсами, товщиною прибл. 2 см. Помістити у форму для запікання шарами із капустою (риба, капуста, риба, капуста і т. д.). Залити соусом і посипати тертою булкою. Запікати у розігрітій духовці при 200 °C на середній позиції 20 хв.

Готово!

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments