Какао на паличці
Рецепт від Юрка Підсадного

Какао на паличці – прекрасний подаруночок для друзів. Хоча може й бути зручним варіантом для любителів шоколадних гарячих напоїв на робочому місці. Просто помістіть один кубик у горнятко з гарячим молоком і мішайте, поки повністю розтопиться. Розраховуйте приблизно 200-300 мл молока на один кубик.

Між іншим, той шоколад можна і просто зігризти з палички ;)

 

Що треба?

250 г вершків (30% жирності або більше)
400 г згущеного молока
500 г якісного молочного шоколаду, нарізаного дрібно
100 г якісного чорного шоколаду з високою часткою какао (бажано більше 80%), порізаного дрібно
20-25 одноразових, (бажано) дерев’яних паличок або ложечок
За бажання візьміть спеції до какао, наприклад, корицю, кардамон, перець чилі тощо.

Як робити?
У баняку розігріти вершки зі згущеним молоком і гріти, постійно помішуючи, майже що кипіння (може підгоріти, якщо лишити варитись самому). Шоколад в окремій мисці залити гарячою молочною масою та мішати (бажано силіконовим шпателем), поки повністю не розтопиться. За бажанням додати спеції.

Шоколадну масу залити у формочки для льоду (змащені олією) або велику братванку, яку слід також змастити олією та викласти пергаментом. Щільно закрити харчовою плівкою і заховати у холодильник на 3-4 години.

Шоколад вибрати з формочки. А якщо це великий шматок із братванки, то порізати гарячим ножем на кубики (варто вмочити ніж у кип’яток і витерти рушником). У кожний кубик вставити ложку чи паличку. За бажанням декорувати спеціями (наприклад, корицею чи бодяном). Герметично запакувати у цупкі пакетики чи спеціальні ємності для зберігання.

При кімнатній температурі зберігаються такі смаколики тиждень, у холодильнику – не більше двох, а замороженими можуть лежати більше місяця.

Смачного!

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , , , , , , ,