Камембер по-канадськи
Рецепти від Юрка Підсадного

 

Наша редактор, Саша Яручик, мене часто підколює, що я люблю в рецептах писати вступ у стилі “все дуже просто”, а потім перелічити інгредієнти в стилі “і ще додайте ріг єдинорога” ;) Крім того, що мені треба частіше публікувати рецепти тих простих страв, які я сам часто роблю для себе, а не тільки для гостей, бо саме вони часто дуже цікаві…

Ок…

Ось одна страва із всього 4-х інгредієнтів. Визнаю, що камембер, тим’ян і кленовий сироп, можливо, не всі тримали в руках, але вони точно є в гарних супермаркетах. І, можливо, саме цей рецепт нарешті наважаться читачі спробувати приготувати. Мені ще в покійному кафе “BestOf” показали гості цю страву.

Ми спробували й одразу ввели в меню у себе. Ще не зустрічав людей, кому б не засмакувало :)

 

Що треба?

1 сир камембер (не найдорожчий, але й не супер дешевий. Прибл. 200-250 г. На рівні “Президент” або контрабанда з “Lidl”)
1 великий зубчик часнику
4 ст. л. кленового сиропу
1 ч. л. свіжого тим’яну (сушений теж підійде)

 

Як робити?

Камембер розрізати, як торт, на 12 шматочків. Часник порізати на тонкі слайси і помістити по одному між прорізами сиру. Камембер помістити на пергамент і бажано назад в дерев’яний кошичок, у якому його продавали (увага: не використовуйте оригінальний пергамент, де продавався сир. Він переважно оброблений речовинами, які можуть нашкодити здоров’ю та смаку страви, коли нагріти). Сир полити кленовим сиропом та посипати тим’яном. Пергамент загорнути і зв’язати.

У розігрітій духовці запікати 5-7 хв при температурі 180 градусів. Якщо нема духовки, помістіть на 1 хв на повну потужність у мікрохвильовку. Сир має розтопитися, але не розлазитися повністю.

Запечений камембер подавати з багетом, або сухариками (я надаю перевагу сухарикам із Biedronka, які можна у нас знайти в магазинах з польськими товарами).

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments