Китайські палянички

наприклад, до качки по-пекінськи
Рецепти Юрка Підсадного

Китайські палянички – це класичний супровід до качки по-пекінськи. Однак їх можна смачно фарширувати будь-якою сумішшю овочів та м’яса. Спробуйте, наприклад:

печена курка, солодкий чилі соус, скибками нарізана молода морква, огірки та зелена цибулю;

качка, соус зі сливи, зелена цибуля;

печена свинина, соус хойсін, зелена цибуля, редиска;

та багато ін.

 

Що треба на 30 шт.?

300 г борошна

270 мл окропу

скибка солі

2 ст. л. нейтральної олії

1 ч. л. ароматної сезамової олії

 

Як робити? 

Борошно процідити крізь сито в тарілку, додати окріп і замішувати протягом 8-10 хв. Цю занудну роботу бажано довірити кухонному комбайну, або хоча б електронному міксеру. Тісто має бути в міру клейке. Якщо надто вологе, додати трошки більше муки і продовжити помішувати. В кінці миску накрити легко вологим рушником і дати постояти півгодинки.

Тісто ще раз перемішати 5 хв, сформувати ковбаску і поділити на 30 рівних частин і сформувати кульки. Олії змішати. Одну кульку мокнути однією стороною в олію, жирною стороною прикласти до другої кульки і розкачати на робочій поверхні, посипаній мукою, до тонкого налисника, товщиною 2 мм.

Розігріти тяжку пательню з покриттям від прилипання на середньому вогні. Млинці смажити з двох сторін по 2-3 хв до моменту, як вони почнуть набирати колір і будуть з’являтися коричневі точки. Вибрати млинці з пательні, дати трошки схолонути й обережно розділити знову на дві частини так, щоб отримати знову 2 млинці.

Готово!

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , ,