Конфі з качки (Confit de canard)
Рецепти Юрка Підсадного

Ті французи вміють все так назвати, що одразу слина тече… Але ще вони знають толк у добрій кухні. То ж не дивно, що конфі – це реально крута страва. А саме у жирі (бажано власному) тушкована тривалий час качка. О так….

Коли я собі взяв за мету безвідходного використання своїх месників, то такий рецепт мені дуже сподобався. Смалець, звісно, потім не викидають, а використовують далі, як для смаження картоплі, так і можна помастити просто на добрий хліб. Після конфі він стає ще смачнішим. Я при готуванні додавав спеції, які нагадують атмосферу Різдвяних свят :) Проте, звісно, тут можна додавати те, що Вам подобається найбільше. Просто сіль, перець і часник або ще імбир, кінзу та чилі. Експериментуйте…

Що треба?

4 лапки качки (або гуски)
сіль
перець
1 ст. л. соєвого соусу
1 гострий перець чилі
4 злегка притиснуті капсули кардамону
5-6 зернят духмяного перцю
1 паличка кориці
2 капсули анісу (зірки)
600 г смальцю (бажано мішаний: свинний + гусячий або з качки)

 

Як робити?

Розігріти духовку до 120 градусів.

Лапки помити і посушити. Натерти сіллю, перцем та соєвим соусом. Помістити у братванку із рештою спецій і дати помаринуватися півгодинки у прохолодному місці (не холодильнику). Потім залити топленим смальцем так, щоб лапки повністю були накриті рідиною. Помістити у духовку на другу поличку знизу і запікати 5 годин (так, це не помилка. Саме 300 хв.).

Витягнути братванку і розігріти духовку в режимі “гриль” до 200 градусів. Лапки витягнути з жиру і розмістити на решітку під грилем на 10 хв, поки не стане хрумкою. Подавати гарячим, наприклад, із картоплею або пюре та зеленим салатом. Розкіш пасує соус або джем із журавлини.

Підказка 1: качка конфі може бути дуже смачним та оригінальним подарунком. Перед запіканням під грилем помістіть лапки декоративно у ємності (наприклад, у вимиті баночки зі сметани або красиві скляні) так, щоб кісточки показували догори і залийте смальцем. Коли смалець застигне, витягніть з ємності і запакуйте (хоч бантик повішайте ;)). Або даруйте прямо в ємності. Щасливчики, які отримають цей подарунок, собі потім просто досмажать 10 хв під грилем. Це вам не якісь там шоколадки, а реально крутий подарунок для любителів м’яса ;)

Підказка 2: качка конфі може зберігатися тривалий час. Перед запіканням під грилем помістіть лапки у чистесенькі баночки і залийте гарячим жиром. Щільно закрутіть кришку. У холодному темному місці може зберігатися не один місяць, що, власне, і було раніше причиною такого готування.

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments