Курка із тайським карі
Рецепти Юрка Підсадного

Слово «карі» багато людей асоціює із жовтою сухою сумішшю спецій. Однак існує не менш знаменитий Тайський карі у формі пасти у яку входить чилі, лайм, каір, імбир та інше. Ми цьому продукту присвятили окрему статтю .

Ось простий та надзвичайно смачний рецепт курочки із тайським карі. Його Ви можете сприймати як базу. Сміливо замінюйте курячу грудинку на інше м’ясо (наприклад, гомілки чи яловичину) та домішуйте овочі, згідно з сезоном та своїми вподобаннями. Свіжий чилі можна також додавати, але на власний страх і ризик.

Що треба? (на 4 порції)

2 курячі грудинки (прибл. 500 г)
2 ст. л. світлого соєвого соусу
1 ст. л. саке (або сухого білого вина)
2 ст. л. олії, що добре нагрівається (наприклад, сезамова чи горіхова)
1 цукіні середнього розміру, нарізаний півкільцями
1 морква, подрібнена кільцями
1/2 червоного болгарського перцю, нарізаного смужками
3 чайні ложки червоної або жовтої карі-пасти
1 маленький порей, нарізаний смужками
4 коричневих шампіньйонів, подрібнених грубими дольками
200 мл курячого бульйону
1 банка (мл) не солодкого кокосового молока
2 ст. л. рибного соусу (nioc mam) або світлого соєвого соусу
 

Як готувати?

Грудинку помити, просушити одноразовим кухонним рушником. Відрізати жилки та жир. М’ясо порізати тоненькими дольками, помістити у цупкий поліетиленовий пакет, додати соєвий соус і саке. Усе змішати. Маринад поставити у холодильник не менше, ніж на дві години (краще на ніч).

М’ясо витягнути з холодильника обов’язково за півгодини до смаження. Олію сильно розігріти у глибокій сковорідці. Постійно помішуючи, додати м’ясо. Смажити його, поки не почне набирати золотистого кольору.

Додати у сковорідку моркву, цукіні та перець. Усе смажити 1-2 хв. Додати карі-пасту та решту овочів.

Продовжити смажити 1 хв, постійно помішуючи. Додати бульйон, кокосове молоко та рибний соус. Довести до кипіння і тоді продовжити готувати на маленькому вогні протягом 5 хв.

Готово!

Одразу подавати з ідеально приготованим рисом басматі та скибками свіжого лайму. За бажанням можна посипати смаженим кунжутом та свіжою кінзою.

Ніжне біле вино із слабенькою кислинкою, наприклад, молодий Рислінг чи легке пиво (бажано таке, що варилося з рисом) добре пасують до цієї гострої ароматної страви.

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , ,