Макарони із сирним соусом “Mac&Cheese”
улюблені страви дітей (і не тільки)
Рецепти Юрка Підсадного

Mac&Cheese – то класична страва для молоді (й не тільки) на швидку руку. Вітамінами там і не пахне, але смачно та ситно. Інколи й такого треба :)

Що треба на 6 порцій?

500 г макаронів (не варених)
50 г Масала
1 цибуля, подрібнена кубиками
1 1/2 ст. л. борошна
500 г розігрітого молока

200 г бульйону курячого
1 плавлений сирочок (90 г)
200 г голландського сиру, дрібно потертого
200 г вареної шинки або балику, порізаного дрібними кубиками
Свіжий мускатний горіх
Сіль, перець

Як робити?

Довести до кипіння 3 л соленої води і зварити макарони, згідно з інструкцією на упаковці (зазвичай 8-12 хв).

За той час у баняку розтопити масло, обсмажити цибулю, постійно помішуючи, поки набереться кольору. Додати муку і знову смажити, поки не набуде кольору. Додати тепле молоко (коли зимне, будуть клюски) і ретельно збити вінчиком до однорідної маси. Влити бульйон. Не припиняючи помішувати, варити 2-3 хв, поки соус не почне густіти.

Зменшити вогонь до мінімуму, додати плавлений сирок, порізаний дрібними кубиками та тертий сир. Ретельно мішати, щоб не було видно клюсків (за потреби, візьміть блендер). Додати шинку та спеції (соус має бути досить інтенсивний).

Макарони зцідити так, щоб ще збереглося півгорнятка води, у якій вони варилися. Додати у соус варені макарони, ретельно перемішати і одразу подавати.

Готово!

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , ,