Маринований оселедець

рецепти Юрка Підсадного

Маринований оселедець
(на 4 порції)

matjes-in-sahnesose-2

Дуже простенька, але надзвичайно смачна перекуска. Зокрема у моїй родині, вона невід’ємна частина святої вечері. Як і всі прості страви, важливо вибирати кращі інгредієнти. Попри першокласну сметану, важливо вибрати добрий оселедець. Я віддаю перевагу матєсу. Це той самий оселедець, але зловлений у період парування, коли він більш жвавий і жирніший. Не плутайте з одноіменною фірмою яка продає звичайний оселедець. Нас цікавить не бренд, а тип риби – матєс ;)

 

Що треба?

500г маринованого оселедця, матєс
200 г молока
200г густої сметани
50г доброго майонезу
1 чл цукру
1 червона цибуля, тонкими пів кільцями
1 -2 кисленьких яблук, наприклад грені сміф, дрібними кубиками

 

Як робити ?

Оселедець посушити від олії на одноразових рушниках та порізати більшими кусочками. Замочити у прохолодному місці у молоці не менше ніж на годину. Молоко сцідити. Майонез змішати з сметаною та цукром і перемішати з оселедцем, яблуком та цибулею.  При бажанні посипати ще зернятками гранату, свіжою тримбулькою чи зеленою цибулею.

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged ,