Мариновані гриби

Рецепти Юрка Підсадного

Якби Ви знали як нам завидують європейці, коли у нас сезон грибів. Вони з своїми гламурними “мікро-кошичками” і близько не назбирюють таку кількість, як у нас росте в Карпатах. Коли тесть привіз два відра і казав: “зроби щось”, я зрозумів, що пора перейти на рівень “чемна галицька господиня” і закрутити слоїки. Роботи (крім перебирання грибів) насправді дуже мало, а в теорії щастя може бути на весь рік. Також на святвечір ними можна сміло викреслити одну позицію із списку ;)

Що треба ?
1 кг грибів
600 мл води
200 мл білого винного оцту
1 цибуля
3 лаврові листки
1 столову ложку солі
1 столову ложку цукру
2 чайні ложки насіння гірчиці
1 чайна ложка перцю
1/2 чайна ложка духмяного перцю

Як робити?
Збираємо всіх бажаючих та тих, хто проштрафився за стіл і перебираємо гриби. Треба вирізати темні частини і кінець стебла. Якщо є земля, прочистити зволоженою щіткою. Не мийте у воді чи під краном! весь смак піде в каналізацію, а Вам лишиться водянисте “ге”. Великі гриби порізати на 2 -4 кусочки.

Гриби в каструлі з холодною підсоленою водою поставити на середній вогонь. Варити не більше двох хвилин після закипання води, та вибрати шумівкою.

Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Додати до води з грибів разом із спеціями, цукром та оцтом. Варити на малому вогні 15 хв.

За той час розмістити варені гриби у стерилізовані слоїки. Слоїки залити до краю маринадом, звертаючи увагу, щоб у всіх було порівно спецій та цибулі. Щільно закрити кришку і дати остигнути догори ногами.

Якщо все було акуратно простерилізовано та герметично закрито, гриби зберігаються не менше 1 року.

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments