Медівник

рецепти від Юрка Підсадного

Обожнюю чай з медом та лимоном. Один з перших рецептів які я готував (і до сих пір люблю) це курячі гомілки запечені в кетчупі з медом. Медовуха один з небагатьох «міцних» алкогольних напоїв які мені смакують. Але я от ніколи не був особливим любителем медівника, аж поки я не зустрів голландський рецепт ароматного та соковитого „ontbijtkoek“ який прийнято їсти на сніданок замість хліба у різдвяний час. Рецепт який я знайшов, мені вдалося зробити пухкішим і легшим, так що він тепер мені здається ідеальним медівником на свят вечір хоч і голландський варіант (зранку до чаю) теж шикарний.

Holländischer Honigkuchen auf einem Teller

Що потрібно на 1 медівник ?

375 г борошна
3 чайні ложки розпушувача до печива (Dr. Oetker)
1/2 чайної ложки меленої кориці
1/4 чайної ложки меленого кардамону
1/4 чайної ложки меленого коріандру
1/4 чайної ложки меленого імбиру або 2 см свіжого імбиру, дрібно тертого
1/4 чайної ложки меленої гвоздики
Цедра 1/2 апельсину, дрібно терта
1 щіпка солі
100 г коричневого цукру
150 г меду
200 мл молока
Трішки масла для змащення форми

Як робити?

Розігріти духовку до 150 ° С і змастити маслом прямокутну форму обємом 1,5-2 л  (або інша форма яка Вам до вподоби).

У великій мисці, ретельно змішати всі сухі інгредієнти. Постійно мішаючи додавайте по трошки мед та молоко, до отримання однорідної маси (так, він робиться справді без яєць ;) ).

Тісто заповнити у форму і на середній поличці духовки запікати приб. 60 хвилин. Одразу після випікання вийміть медівник і дайте остигнути на решітці.

Підказка: Від цього медівника, запах у кухні неймовірний. Я стараюся його ставити у піч, десь 30 хв до приходу гостей, щоб вони відчули, а потім не могли дочекатися ;)

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments