Мій фірмовий омлет
рецепти Юрка Підсадного

Omeletteaglioolio_e6f0e8b378125fc7988466cf1e85a644_fjt2008020981

Наша родинна лікарка в Німеччині з нами у близьких дружніх стосунках. Коли ми у неї в гостях ночували, і я зранку зробив цей омлет, вона одразу приписала мені з мамою тест на холестерин і сварилась аж до моменту, коли скуштувала…  Такі речі не варто їсти щодня, але інколи не те що хочеться, а треба. Тому, якщо вже грішити, то смачно!

П. С. Добре також додати гриби чи болгарський перець…

Що треба на один омлет?

1 ст. л. масла
1 ч. л. цибулі, порізана великими кубиками
50 г ковбаски Чорізо (альтернативно – бекон)
1/2 ч. л. свішого червоного чилі, дрібно посіченого
1 зубчик часнику, дрібно порізаного
3 домашні яйця
50 г вершків
скибка свіжо тертого муксатного горіху
свіжо мелений перець
Жменька тертого сиру чедар (англійського. не того, що на бургери ;) )
1 ч. л. доброго майонезу
1 ч. л. кінзи свіжої, дрібно посіченої
1 ст. л. тертого пармезану

Як робити?

У сковорідці (прибл. 18 cm Ø) розігріти масло і посмажити цибулю, чорізо, чилі та часник 2-3 хвилинки, постійно помішуючи. Яйця збити з вершками та спеціями і додати у сковорідку. Посмажити, поки більша половина яйця ще буде сира, перемішати вилкою (щоб став пухкеньким) і розкласти по всій площі пательні. Посипати чедером і акуратно скласти в двоє. З двох сторін просмажити, поки кольору не набере, але ще лишиться соковитим. Викласти на теплу тарілку, поверхню помастити майонезом і посипати кінзою та пармезаном. Хто любить ще пікантніше: Срірача та табаско в поміч :)

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged ,