Найкращі шоколадні мафіни
Рецепти Юрка Підсадного

Із багатьох відомих мені американських страв, найпростішими у приготуванні вважав стейки та мафіни. Як же я помилявся… Бо на практиці  все вийшло зовсім інакше. Аби отримати бажаний  результат, мені довелося витратити чимало часу.  Як добре, що Ви читаєте «Streetfood». Сподіваюся, після моїх порад Вам вже не доведеться мучитись  :)

Chocolate-Muffins

Що треба (приб. 12 шт) ?

250 г борошна
200 г білого цукру
50 г якісного несолодкого какао
1 чайна ложка соди (якісної! від дешевої, випічка смакує милом. Hаджу dr oetker)
1 чайна ложка ванільного екстракту
1 яйце
250 мл чистого йогурту (не для пиття)
120 мл молока
120 мл нейтральної олії
150 г чорного шоколаду (розламати  на дрібні кубики)


Як готувати?

Розігріваємо духовку до 200 градусів.

Окремо змішуємо всі сухі інгредієнти.  Рідкі – збиваємо. По трішки додаємо рідку суміш до сухої і ретельно перемішуємо. Додаємо 2/3 шоколаду.  

Паперові формочки для мафінів помістити у металеву або силіконову форму для мафінів. Заповнити їх на ¾ тістом (мені це найзручніше робити ложкою для морозива). Зверху  посипати  шоколадом, що залишився.

Випікати потрібно  приблизно 20 хв у нижній частині духовки. Після цього мафіни дістаємо та залишаємо холонути у формах  на 10 хв. Потім перекидаємо на решітку та чекаємо, доки випічка повністю схолоне. Лише тоді Ваші мафіни будуть ідеальними.

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , , , ,