Неперевершений шоколадний пудинг за рецептом мами Джеймі

Рецепти Джеймі Олівера українською

Jamie Oliver

Неперевершений шоколадний пудинг за рецептом мами Джеймі

Спробуйте зробити його з заварним кремом замість традиційного різдвяного

 jamies-mums-gorgeous-chocolate-pudding

«Повірте мені, коли я кажу вам, що це надзвичайний шоколадний пудинг, то я вас ще

дуже жалію»

 

Інгредієнти:

Для шоколадного соусу:
100 гр. вершкового масла + маленький шматочок для змазки
50 гр. світло-коричневого цукру
100 гр. чорного шоколаду (70% какао бобів)
2 столових ложки молока

Для пудингу:
100 гр. вершкового масла
75 гр. світло-коричневого цукру
225 гр. борошна з пекарським порошком
2 великий яйця
50 гр. какао
8 столових ложок молока
1 щіпка солі
цедра 1 апельсину або 2 клементинів

Для сервірування:
1 банка готового заварного крему

 

Приготування:

1) Для приготування пудингу змажте всі края форми вершковим маслом і відсуньте її в бік. Поставте теплостійку миску над каструлею з киплячою водою (Важливо переконатись, що миска розташована не занадто близько, інакше пар може спалити соус). Змішайте всі інгредієнти для соусу та почекайте, доки вони розтопляться, при цьому постійно помішуючи до рівної однорідної консистенції. Зніміть соус з плити.

2) Налийте 8 столових ложок шоколадного соусу на дно форми і відставте її в бік.

3) Далі змішайте всі інгредієнти для пудингу в кухонному комбайні і збивайте їх до утворення красивої рівної маси. Якщо ви не маєте комбайну, ви також можете збити інгредієнти вручну за допомогою дерев’яної ложки. Обережно перекладіть суміш в форму, зверху на шоколадний соус.

4) Зверху накрийте основу для пудингу пергаментом та одним шаром фольги, щоб пергамент добре тримався. Помніть фольгу біля країв та перев‘яжіть форму ниткою для більшої безпеки. Також зробіть з нитки ручку, щоб потім було легше перекладати основу для пудингу.

5) Коли все для приготування пудингу готове, візьміть достатньо велику каструлю з щільним приляганням кришки, щоб добре могла тримати основу для пудингу. Тож спочатку перевірте каструлю по розміру. Якщо каструля добре підійшла по розміру, поставте на її дно теплостійку тарілку, це запобігне підгорянню нижньої частини вашого пудингу.

6) Наповніть каструлю невеликою кількістю киплячої води з чайника та обережно опустіть пудинг всередину. Вода має досягати половини пудингу, тож за необхідністю трохи його підніміть.

7) Доведіть воду до кипіння, зверху накрийте кришкою та готуйте на повільному вогні 1,5 години, постійно контролюючи рівень води, щоб вона не випарювалась. Через 1,5 години дістаньте пудинг з каструлі.

8) Перекладіть пудинг на красиву велику тарілку, але не забувайте, що шоколадний соус буде рідким та гарячим, тож будьте обережними. Поставте пудинг на центр вашого столу поряд з глечиком з теплим заварним кремом та другим глечиком з залишками шоколадного соусу. Прикрасьте пудинг маленькою гілочкою гостролисту та най всі уплітають його за обидві щоки.

 

Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту http://www.jamieoliver.com

Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , , ,