Пунш різдвяний (безалкогольний глінтвейн)
Рецепти Юрка Підсадного

Коли ще був маленьким, любив з дідом ходити на різдвяний ярмарок в Мюнхені де він собі брав глінтвейн, а мені його безалкогольний еквівалент – Kinderpunsch (дитячий пунш). До сих пір його люблю готувати зимою і не тільки тоді, коли мають прийти діти в гості. Під назвою Різдвяний Пунш або безалкогольний глінтвейн він також був дуже популярним у Cafe Bestof. Чому б і Вам не спробувати ? :)

Winter-Kinderpunsch

Що треба ?
(приблизно 5 л пуншу)

2 сл ложки чаю каркаде
2л нектару виноградно-яблучного (наприклад «Садочок»)
1 л білого виноградного соку
6 гвоздик
½ чл меленої кориці
2 палочки кориці
3 зірочки анісу
2 апельсина
1 лимон

Як робити ?

Чай залити 2 л кипяченої води і дати постояти 10 хв. Чай через сито вилити у баняк. Спеції перемолоти і додати разом з соками до чаю. Апельсин та лимон ретельно помити у кипяченій воді, розрізати навпіл і витиснути сік до сокової суміші. Додати витиснуті фрукти до сумуші і розігріти до 80 градусів. Потім на маленькому вогні дати постояти приблизно пів години, не доводячи до кипіння.

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments