Рецепт сиру Філадельфія

Основи куховарства

Cream Cheese Spread

Імпортний сир філадельфія дорогий? Насправді його можна зробити самому, витративши майже стільки часу, як Ви витратите на покупки. Даний крем-сир чудово підходить як для суші, так і чізкейка.

Що треба для прибл. 500 г вершкового сиру?

1 л молока (може бути пастеризоване)

20 г яблучного оцту або лимонного соку

0,5 ч. л. морської солі (за бажанням)

Молоко розігріти у великому баняку до прибл. 80-85 градусів за цельсієм. Збавити вогонь і додати сіль (за бажанням). Помаленьку додавати оцет чи лимонний сік. Акуратно помішувати (я надаю перевагу силіконовому шпателю). Коли молоко почне звурджуватися, потримати ще 1-2 хв і зняти з вогню. Процідити сир через марлю. Сироватку рекомендую використати на тісто для піци (бомба!).

Якщо тепер сир притиснути чимсь важким і дати остигнути у марлі, отримаєте сир Queso Blanco (творог). А якщо треба крем-сир, типу філадельфії, то збийте його ще теплим у блендері. Після того фасуйте у ємність із щільною кришкою і після охолодження насолоджуйтесь до 5 днів, зберігаючи у холодильнику.

Ліниві можуть замінити оцет лакобакетеріями. Додайте у тепле молоко і помістіть у холодильник на 12-18 годин. Процідіть через марлю. Готово!

Варіанти:

  1. Замість чистого молока змішайте пів на пів молока, жирності 3,2%, та легких вершків, жирності 10-15%, щоб отримати більш інтенсивний, жирний крем-сир.
  2. Додавайте зелень, в’ялені помідори чи інші спеції на смак, щоб створити чудову помазку для хліба.
Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , , , , ,