Рибка у пивному тісті

Рецепти Юрка Підсадного

Рибка у пивному тісті
4 порції

slide_kibbeling_duits

Цей рецепт я використовую в першу чергу для приготування Fish & Chips, але дізнався його в Ельзації де так готують карпа в тісті. Що я ще тільки не смажив в цьому тісті… Кальмари, креветки, телячу вирізку, бичачі яйця … все чудове :)

Він також чудово підходить для рибної страиу на свят вечір. Щоб була строго пісна страва, пиво можна замінити газованою мінеральною водою.


Що треба ?

500г Філе білої риби (наприклад пелінгас, карп)
1 сл лимонного соку
Сіль

На тісто:
1 яйце (з холодильника)
4 Сл Муки
4 Сл Крохмалу
100 мл дуже холодного світлолго пива (20 хв. перед використанням покласти у морозилку)
1 сл олії соняшникової
1 чл Солі
Олія для фритюру

Як робити ?

Рибу сполоснути, посушити, порізати на кусочки по 50 г, посолити і натерти лимонним соком.

З решти інгредієнтів змішати ріденьке тісто. Пиво повинне бути дуже холодним, бо через різку зміну температури (холодне тісто –  гарячий фрітюр) тісто стає хрумким. Рибку мокнути в тісто і порційно випікати в гарячій олії (бажано фритюрі) при 180 градусів протягом 3-4 хв. до золотистого кольору.

Подавати з кусником лимону і соусом, наприклад часниковим або тартар.

 

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , ,