Салат із фляків
Рецепти Юрка Підсадного

Тривалий час для мене “флячки” – це була зупа, яку ми їмо щоразу, коли відвідуємо Польщу. Інколи роблю навіть вдома, рецепти можете знайти тут.

Нещодавно відвідав батька у Франції і відкрив для себе ще й салат із флячків (salade de tripes). Можливо, не всі то зрозуміють, але якщо ви любите суп із флячків, то цей салат (у комбінації з келихом пива), має шанси стати однією з Ваших улюблених перекусок :)

Що треба на 4 порції?

500 г чищеного яловичого шлунку

1 цибуля, нарізана тоненькими півкільцями

1 червона цибуля, нарізана кубиками

1 ст. л. дрібно нарізаної петрушки

Маринад:

4 ст. л. олії

3 ст. л. яблучного оцту

4 ст. л. теплої води

1 ст. л. ніжної гірчиці

½ ч. л. солі

перець

 

 Як робити?

Шлунок залити 3 літрами холодної води, поставити варитись, довести до кипіння і злити воду. Потім його сполоснути і повторити процедуру 4-5 разів, поки не пропаде запах. Після цього варити флячки у соленій воді 1 годину. Воду злити а фляччки, ще теплими порізати на смужки прибл. по 0,5*8 см. Інгредієнти на маринад змішати і разом із цибулею та петрушкою додати до флячків. Дати постояти не менше, ніж 15 хв. Подавати теплим або холодним.

Готово!

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments