Ситний ранковий кекс
рецепти Юрка Підсадного

Studenten-Stuten-c457deae063ad297375af51b50b509fb_fjt2013040781

Певно, треба спекти раніше (можливо, на вихідних), щоб не довелося ставати дуже рано. Зате потім 2-3 дні – відрізав шматочок, і готово. Трішки масла, меду чи мармеладу, і вже маєте чудовий поживний сніданок. Головне, це горішки. За бажанням також родзинки, курага та інше. Що більше різного, то краще.

Що треба на один кекс?
1 яйце
250 г борошна
125 мл молока
10 г свіжих дріжджів
40 г цукру
1/2 ч. л. солі
40 г м’якого вершкового масла, порізаного дрібними кусками + 1 столова ложка для змащення форми
150 г змішаних горішків
1 жовток, щоб змастити кекс

Як робити?

В теплому молоці розчинити дріжджі та масло і дати постояти 10 хв у теплому місці. Муку змішати з молочною сумішшю, яйцем, сіллю та цукром. Додати горішки (та сухофрукти за бажанням) і змісити гладке тісто. Його помістити у миску, накрити рушником і дати рости в теплому місці протягом 45 хвилин.

Формочку змастити маслом і злегка посипати борошном. Замісити тісто і помістити у формочку. Декоративно надрізати тісто гострим ножем і змастити збитим жовтком.

У гарячій духовці (180 градусів) на нижній третині запікати 30 хв до золотисто-коричневого кольору. Для тесту уткніть зубочистку всередину і витягніть. Якщо на зубочистці мокре тісто, помістіть ще на 5-10 хв у піч. Якщо сухе, кекс готовий.

Дайте схолонути у формочці. Найкращий кекс, коли ще теплий.

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged ,