Соковита печеня з полядвиці на кісточці

готування на низьких температурах

Рецепти від Юрка Підсадного

Корінний баварець знає толк у доброму запеченому м’ясі, то ж можете не сумніватися, приготувавши шматок полядвиці на кісточці за моїм рецептом, хвала гостей вам гарантована ;) Насправді все дуже просто, гарно готується наперед. А метод запікання при низькій температурі дозволяє трошки гнучкіше реагувати на можливі спізнення гостей.

В кінці Вам тільки лишиться гарно подати все на стіл і гострим великим ножем помаленьку та естетично відрізати кожному по шматку, поки гості тримають тарілки в руках і пускають слину (хештег: #foodporn ;) ).

Відчуйте, як це круто – запросити людей і провести час із ними, а не на кухні ;)

 

maggi-rezept-schweinebraten-toskanische-art

Що треба на 6 порцій?

2 кг полядвиці на кісточці (одним шматком)
2 цибулі
3 лаврових листки
1 ч. л. паприки меленої
2 ч. л. морської солі
Свіжомелений перець
1 кг малої (бажано молодої) картоплі
100 мл темного пива
2 ст. л. французької гірчиці (грубомелена, солодкава)
4 ст. л. олії
2 великі моркви, нарізані великими шматками
1 пастернак, порізаний великими шматками
1 цибуля, нарізана грубими кільцями
1 червона цибуля, теж нарізана грубими кільцями
1 порей, порізана грубими діагональними кільцями
1 помита головка молодого часнику
2 гілки свіжого розмарину, сполощеного під гарячою водою
1 ч. л. томатної пасти
200 мл гарячого бульйону (овочевого або м’ясного)

Як робити?

М’ясо помити і посушити. Цибулю почистити, порізати кільцями. Додати лавровий лист, спеції та пиво і перемішати. М’ясо натерти цибулею зі спеціями і добре промасувати, щоб воно втягнуло всі спеції та соки цибулі. Потім натерти гірчицею. Все разом помістити в міцний поліетиленовий пакет, витиснути максимально повітря з нього, закрити і помістити в холодильник не менш, ніж на 3 години (бажано на ніч).

Розігріти духовку до 120 градусів. М’ясо витягнути з холодильника і дати набратися кімнатної температури (прибл. годину). Потім посушити одноразовими рушниками. Олію розігріти у великій важкій пательні. М’ясо зі всіх сторін посмажити по 2 хв до коричневого кольору. Потім це м’ясо помістити у братванку кісточками донизу і полити олією з пательні. В середину м’яса встромити кулінарний термометр і все помістити в розігріту духовку. Залежно від розміру шматка, запікати 2,5 – 3 години (розрахунок 1,5 год + по 30 хв на кожний кг м’яса). Температура на термометрі повинна становити 80 градусів.

Приблизно за 1 годину до готовності м’яса (температура 40-50 градусів) додати приготовлені овочі та бульйон, змішаний із томатною пастою. Помістити на них м’ясо. Періодично перемішувати і поливати печеню соками (прибл. кожних 15-20 хв)

Перед подачею мясо накрити фольгою і дати постояти ще 5-10  хв у теплому місці, щоб воно розпружилося і соки розділилися по всій печені. За той час можна приготувати соус на базі бульйону з братванки, наприклад: «Голландський з розмарином» або «До м’яса з темним пивом».

Вирізати кісточку і порізати тоненькими шматками. Подавати з овочами і пивом.

Готово!

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments