Соус грибний

Рецепти Юрка Підсадного

Соус грибний
(4 порції)

35805-pilzsauce-mit-zitrone-und-knoblauch

Добрий соус вирішує чи страва буде чудесна чи середня. На жаль, особливо грибний у нас часто роблять більш подібним на клей до обоїв ніж на соус. Мій рецепт обходиться взагалі без муки та крохмалу, що робить його легким і в міру густим.

Він ідеально підійде до голубців на святвечір, якщо забрати бульйон  та вершки (забираємо алкоголь і робимо густішим).

Що треба?

5г сушених білих грибів
400мл овочевого бульйону
1 лавровий лист
4-5 зернятків душистого перцю
2 сл олії
1 маленька цибуля
400г свіжих грибів (шампіньйонів, лисичків і т.п.)
1 зубчик часнику, дрібно посічений
100мл горнятка сухого білого вина або шампанського
1/8 л вершків
2 сл морожиного масла
Сіль, білий перець, мускатний горіх

 

Як робити ?

Гриби, бульйон, лавровий лист і душистий перець у маленькому баняку довести до кипіння, закрити кришкою і відкласти на пів години.

Олію розігріти у глибокій пательні і посмажити цибулю поки вона почне набирати кольору. Додати перебрані, почищені гриби і смажити, постійно мішаючи 3-4 хв. Додати часник і вино та довести до кипіння. З грибної юшки вибрати спеції і додати до грибів (при потребі порізати білі гриби на менші куски) і на маленькому вогні варити 5 хв. Додати вершки і варити 2 хв. ,додати масло і коли соус почне густіти зняти з вогню. Додати спеції на смак.

Підказка: якщо грибний соус має подаватися до риби чи ніжного м’яса, додайте пару крапель свіжого лимонного соку.

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments