Типу Індійський салат
Рецепти Юрка Підсадного

Я не люблю салати на майонезі, але полюбив один фірмовий моєї мами. І готується він саме на майонезі ;) Трошки змінив його і тепер ділюся вже “майже моїм” фірмовим типу “Індійським салатом” (думаю, в Індії про такий не чули. Поки що:)). Він не тільки смачний, але це ще й ідеальний варіант, як використати залишки печеної курки. Це салат, який першим змітають на всіх Днях народження, Нових роках і т.д. Це, певно, краща ознака популярності, яку тільки можна визнати :)

Що треба?

300 г курячої грудинки
2 ст. л. соєвого соусу
1 ст. л. саке, шері або сухого білого вина
скибка сухого карі
2 ст. л. олії
3 червоні цибулі, порізані на четвертинки
1 банка ананасу, подрібнена кубиками
200 г свіжих шампіньйонів
1 ст. л. жовтої пасти карі (Thai Curry)
2 ч. л. соєвого соусу
200 г майонезу або густого нейтрального йогурту (10%) (наприклад, “Турецький” ТМ «Яготинське»)
2 зрілих банани, нарізаних кільцями
гілка зеленого винограду, його порізати навпіл (без кісточок)
1/4 пучки свіжої кінзи, нарізаної великими шматками

Як робити?
Курячу грудинку порізати на кубики прибл. по 3-5 см. Змішати з соєвим соусом, саке та порошком карі. Помістити у цупкий пластиковий пакет. Витиснути максимально повітря, зав’язати і заховати у холодильник на ніч. Таким чином, маринад не буде стікати (як у мисці), і м’ясо весь час буде повністю накрите маринадом. Витягнути м’ясо за півгодини до смаження.

Альтернативно можна використати 300 грам м’яса з печеної курки (залишки) і змішати з готовим соусом карі, овочами і фруктами. Обидва варіанти по-своєму смачні.

У великій пательні чи воку розігріти олію. Обсмажити м’ясо на високому вогні, кожні 2-3 хв постійно помішуючи. Додати пасту карі. Через хвилину після цього додати 100 г маринаду з ананасів, соєвий соус, цибулю та шампіньйони і продовжити смажити ще 2 хв. Зняти з вогню та дати схолонути 15 хв. Соус змішати з йогуртом та фруктами, помістити у миску з цупкою кришкою та заховати у холодильник на ніч, або не менше, ніж на 3 год. Перед подачею перемішати і посипати кінзою.

 

Підказка: також можна додати пекінську капусту та зелену цибулю. Кілька крапель сезамової олії також не завадять :) Колеги для ситості домішували у цей салат ще й рис басматі. На любителя :) Як на менше краще подавати на паляничках, як на фото. 

Готово!

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments