Українські в’ялені помідори
Тест

Приємно, що в Україні з’являється все більше якісних продуктів. Ще приємніше, коли українці умудряються відтворити запозичений продукт на рівні, що важко навіть знайти у країні, якій той продукт приписується. З Українськими в’яленими помідорами саме така ситуація.

У нас ще не дуже розповсюджений цей продукт, що може виступати як основним, так і доповнюючим інгредієнтом. Я недавно згадував про мастики для канапок, на які ми використовували в’ялені помідори. Робили їх недавно в офісі, і люди були здивовані, наскільки такий, начебто не помітний, інгредієнт змінює всю картину.

Я люблю додавати їх у булочки чи фокачію; з кедровим горіхом та пармезаном – до спагеті або до фасолі. Варіантів безліч. На сторінці Facebook єдиного (мені відомого) українського виробника в’ялених помідорів є багато цікавих ідей для їх застосування.

З фірмою “Українські в’ялені помідори” я перше стикнувся саме у facebook, потім у магазині “Сусіди“. Мені одразу сподобалася ідея, бо херсонські помідори вже давно пора розкрутити на рівні сицилійських апельсинів. Заодно оцінив, які (пардон) сталеві яйця у власників. Відточити рецептуру на такий продукт – зовсім не проста робота. А пояснити клієнтам, чому їм у час кризи вартує його інтегрувати у повсякденне життя, ще складніше. Все ж, одне я знаю напевно: коли ти робиш добрий продукт і не здаєшся, швидше чи пізніше буде прорив.

11816093_155223158143858_294302018335521566_o

У випадку Українських в’ялених помідорів він уже в певній мірі є. Хоч і виробництво, за словами власників, не є великим, але підготували навіть всі сертифікати та налагодили співпрацю із цікавими магазинами наживо та онлайн. Молодці!

На даний момент пропонують три види: класичні, пікантні (з чилі та розмарином) та оригінальні (на соняшниковій олії з кропом). Нам прислали пробний пакет, де ми змогли оцінити всі три позиції.

Олія відчутно якісна. Я сміло її використав потім як основу для заправки до зеленого салату. Помідори дуже ароматні, і шкірка м’яка. Це дуже втішило, бо вже траплялись італійські та грецькі варіанти, які потім важко лежали у шлунку.

Мені, звісно, пікантні сподобалися найбільше. Але всі були цікаві, і кожен варіант підходить по-своєму краще до різних видів страв.

Ціна не дешева, однак, це нюанс продукту. Врахуйте, скільки свіжих помідорів за-ZIP-ували у цей слоїчок, а також, скільки коштує нормальна оливкова олія, якою їх залили. Основний момент ще в тому, що, через інтенсивний аромат, в’ялених помідорів треба зовсім трошки, щоб підняти страви на новий рівень. А рівноцінний імпортований продукт буде в рази дорожчий.

Висновок: якщо ми вже не вміємо будувати автомобілі, то у сфері їжі набираємо шалених темпів. Українські в’ялені помідори дадуть по вухах конкурентам із Іспанії та Італії не тільки у смаковій категорії, але й у ціновій. Продукт у нас ще не такий популярний, як би хотілося. А дарма. Особливо літом, у сезон барбекю, їх можна комбінувати із багатьма стравами, і цим надати ексклюзивності та тієї родзинки, яка викличе заздрість у всіх сусідських домогосподинь ;)

Підтримайте своїх і розширюйте горизонти. Воно того вартує. Рекомендуємо!

Сайт виробника

Офіційна сторінка Facebook виробника 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , ,