Устриці запечені під ніжним соусом із шампанського

не тільки для тих, хто ще боїться їсти сирі

Хто любить дари мор’я (так, як я), той знає, що сезон мушель та устриць тоді, коли у назві місяця є буква R (September-April). Тож якщо вам вже давніше пригледілись ці морепродукти в магазині, то саме зараз час спробувати! Тим паче, за ті гроші, які витратите у закладі за одного, зможете розкошувати мінімум удвох вдома. Тому точно варто спробувати самому приготувати :) І ось рецепт, який ідеально підходить для початку, коли ще страшно з’їсти сиру устрицю. Повірте, він сподобається всім! Особливо для романтичної вечері – це просто розкішний варіант.

Що треба?

24 живі устриці
200 мл сухого шампанського (решту доп’єте потім ;) )
4 дуже свіжих жовтків
100 г доброго вершкового топленого масла
2 ст. л. густої сметани
скибка солі та білого перцю
1 кг грубої солі (як підставка для устриць)

Як робити?

У маленьому баняку на середньому вогні варити шампанське, поки не лишиться половина.

Іншу каструлю наповнити на 1/3 водою та довести до кипіння. Поверх помістити теплостійку глибоку миску, яка буде міцно стояти на каструлі. Знизити температуру до мінімального рівня, але так, щоб вода продовжувала кипіти.

Жовтки вінчиком змішати із редукцією шампанського у мисці над каструлею з киплячою водою. Маленькими порціями додавати топлене масло, продовжуючи безперервно ретельно помішувати. Важливо, щоб каструля стояла на помірному вогні, інакше жовтки можуть згорнутися. Збивати суміш, поки отримаєте густий кремоподібний соус. Зняти з вогню, змішати зі сметаною і продовжувати мішати 2-3 хв, поки соус трошки не схолоне. Додати сіль та перець до смаку.

Розігріти піч в режимі гриль до 220 C°.

Відкрити устриці. Переконатися, що всі живі (ножем легко пройтися по “віях” устриці. Якщо стягнеться, все добре). На таці з духовки рівномірно розсипати сіль. Розмістити поверх устриці і в кожну налити 1  ст. л. соусу. На найвищій позиції духовки запікати 3-4 хв, поки соус не почне набирати кольору. Важливо, щоб духовка була дійсно розігріта як слід, аби соус запікся, але устриці при цьому нагрілися мінімально.

Швиденько подати з рештою шампанського та найсмачнішим і найсвіжішим багетом, який ви тільки зможете знайти.

Готово!

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , , , , ,