Часниковий багет
Рецепти Юрка Підсадного

Часниковий багет – один із моїх улюблених гарнірів. Він виходить супер дешевим. І його легко можна приготувати у потрібній кількості за кілька години до подачі (лише за 10 хв перед тим витягнути з печі). Також можна загорнути в алюмінієву фольгу і розігріти на грилі. Це ідеальний супровід до салатів, перших страв, фондю або просто до пива. Дехто з друзів, коли приходить в гості, навіть їсть лише його весь вечір :)

Нижче наведений стандартний варіант, але раджу експериментувати. Багет можна замінити на чіабату або навіть житній хліб. Змінюйте трави, додавайте перець чилі або цедру цитрусових фруктів. Варіантів безліч! Часникове масло також розкішно пасує до стейків та смаженої картоплі.

Для зберігання помістіть його на листі алюмінєвої фольги. Скрутіть у «ковбаску» і перед використанням помістіть не менш ніж на 1 годину в холодильник. Також можна заморозити.

Що треба на один багет?

100 г вершкового масла кімнатної температури
2-3 зубчики потертого часнику
Скибка солі
1 ст. л. свіжої петрушки, дрібно посіченої
Скибка свіжомеленого чорного перцю
1 ч. л. темного соєвого соусу
1 ст. л. дрібно посіченої петрушки
1 ч. л. дрібно нарізного розмарину
1 багет

Як робити?

Розігріти духовку до 180 градусів.

Інгредієнти для часникового масла змішати. Багет порізати дольками по 1-1,5 см так, щоб він ще трішки тримався купи (прорізати не повністю). Змастити дольки часниковим маслом і запікати на середній полиці духовки приблизно 8 хв, поки не стане хрумким ззовні та не набереться золотистого кольору. Одразу подавати!

Готово!

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments