Шоколадно-гарбузовий пай крем-брюле

Рецепти Джеймі Олівера українською

Jamie Oliver

Шоколадно-гарбузовий пиріг крем-брюле

(Chocolate pumpkin brûlée pie)

 chocolate-pumpkin-brulee-pie

«Шоколад в цьому тришаровому пирозі виступає в ролі смачного бар’єра між начинкою та коржом, тримаючи хрустку скоринку»

 

Інгредієнти:

50 гр. какао-порошку
175 гр. борошна
2 столових ложки цукрової пудри
115 гр. масла, замороженого та порізаного кубиками
1 яєчний жовток
100 гр. розтопленого чорного
шоколаду (не більше 62% вмісту какао бобів)

Для гарбузової начинки:
425 гр. гарбузового пюре ( або 1 мускатний гарбуз, запечений та пюрірований)
2 столових ложки борошна
цедра 1 апельсину
1 щіпка меленої гвоздики
½ чайної ложки меленого імбиру
1 чайна ложка меленої кориці
¼ чайної ложки меленого мускатного горіха
100 гр. м’якого темно-коричневого цукру
300 мл. збитих вершків «крем-фреш»
2 великих яйця
2 великих збитих яєчних жовтки

 

Приготування:

1) Просійте какао-порошок, борошно, цукрову пудру та щіпку солі в комбайн. Додайте масло та подрібніть його на маленькі крихти. Змішайте в мисці яєчні жовтки та 60 мл. води та поступово додайте їх до суміші з борошном. Вимішуйте доки не отримаєте густе тісто.

3) Покладіть тісто на чисту поверхню та вимішуйте його протягом 30 секунд або доки воно не стане однорідним. Далі розкатайте його в диск, загорніть в харчову плівку та охолоджуйте в холодильнику 30 хвилин. Після того розкатайте тісто та покладіть його в 23 см форму для пирога. Підріжте залишкове тісто так, щоб лишити вільні края довжиною 2,5 см.  Підгорніть вільні края, переконуючись, що вони досягають бортиків та защипніть їх пальцями. Проколіть основу виделкою та поставте пиріг я тобі в холодильник та півгодини.

4) Розігрійте духовку до 200°C, накрийте корж пергаментом та керамічними бобами для випічки та випікайте 20 хвилин. Заберіть пергамент та боби та поверніть корж в духовку ще на 5 хвилин. Відсуньте його охолоджуватись, далі полийте зверху розтопленим шоколадом та почекайте доки він затвердіє.

5) Для приготування начинки змішайте в мисці всі інгредієнти та влийте суміш на корж. Зменште температуру в духовці до 180°C  та випікайте пиріг протягом 40-50 хвилин, доки начинка не візьметься (будьте обережними, щоб не перетримати її, оскільки вона може тріснути). Коли пиріг буде готовий, охолодіть його та лиште на ніч в холодильнику.

6) Перед подачею посипте поверхню пирога гранульованим цукром та карамелізуйте його за допомогою поварської паяльної лампи.

 

Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту http://www.jamieoliver.com

Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , , ,