Іспанська картопляна тортіля (Tortilla)
рецепти Юрка Підсадного

Spanische-Tortilla-55532c8871ba27b8d99d75140259d6c5_fjt2015030511

Медовий місяць ми провели на Канарах (так, ми такі ;) ). Витратили практично весь бюджет на дорогу і готель (де був включений тільки сніданок). Відповідно відчули себе знову голодними студентами. Тому дуже приємно, що нас там годували ситними сніданками і особливо полюбили ми тортілю. Не думав, що картопля з яйцем може бути такою смачною. Полюбляю до сих пір особливо, коли лишилася картопля в мундирах з попереднього дня. Завжди подаю зі свіжим зеленим салатом, щоб придумати собі, що так здоровіше :)

П.С. Тортіля смакує не тільки на сніданок…

Що треба для однієї тортілі (2-4 порції)?
600 г картоплі
5 столових ложок оливкової олії
1 цибуля, порізана дрібними кільцями
1/2 пучка петрушки, дрібно посіченого
6 яєць
80 мл молока
Сіль, перець
свіжо тертий мускатний горіх

Як робити?

Картоплю зварити у мундирах до готовності (прибл. 20-25 хв), дати схолонути і почистити (це все можна підготувати за день до). Картоплю нарізати слайсами, товщиною приблизно 1 см. У сковорідці розігріти олію і посмажити картоплю, періодично помішуючи, поки не почне набирати кольору (5 хв.) . Додати цибулю та продовжити смажити 2-3 хв. Потім зняти з вогню і дати трішки схолонути.

Розігріти духовку до 180 градусів. Яйця, молоко і петрушку змішати з сіллю, перцем та мускатним горіхом у мисці. Додати картоплю і перемішати. У сковорідці розігріти ще 2 ст. л. олії і залити картоплю з молоком та яйцем. Пательню помістити у духовку і запікати, поки яйце засмажиться (десь 20-25 хв).

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged ,