Cолодкі мариновані огірки від баби Юлі
Закрутки

Бабуся мого братухи Biggy – пані Юлія – вже з нами тут поділилася рецептом кращої паски. Але хто думає, що на тому кінець, той дуже помиляється.

Ці огірки викликають залежність! Це єдиний раз, коли я бачив, що колеги пили сік із банки :) До барбекю, на застілля, або просто так. РЕКОМЕНДУЮ :)

Що треба  на 12 банок (по 750 мл)?

4 кг огірків, максимально свіжих і бажано маленьких або середнього розміру
1 кг молодої моркви
2 головки почищеного часнику
1 ст. л. зерняток перцю (бажано мішаного)
2 ст. л. духмяного перцю
1 ст. л. зернят гірчиці
24 лаврових листки
Гострий перець чилі за бажанням (на власний страх і ризик)

На маринад:

4 літри води
4 ст. л. солі ( НЕ ЙОДОВАНОЇ!)
500 г цукру
500 мл міцного оцту, прибл. 9% (бажано чистого у скляній пляшці)

 

Як робити?

Змішати інгредієнти на маринад і довести до кипіння. Поварити 5 хв так, щоб добре побулькотіло. Ретельно перемішати (особливо на початку, а то цукор пригорить на дні баняка). Ні в якому випадку не беріть йодовану сіль, вона роз’їсть огірки наніц.

Огірки ретельно помити, щоб ні зернятка болота не лишилося, а то може бути потім біда ;) Відрізати шапочки, звідки ростуть (це ті, що світліші). Зубочисткою у різних місцях надколоти огірок 4-5 разів. Це чудово робиться у парі з іншою людиною, яка хоче допомогти (або проштрафилася :)).

Розмістити часник та спеції на дні ретельно вимитих (кип’ятком) слоїків. Маринад розлити гарячим по банках аж до краю. Якщо буде мало, зробіть ще маринаду. Не доливайте просто води!

Великий баняк треба наповнити водою так, щоб банки, які будуть стояти у ньому, на 50% повинні вкритися тією ж водою. Баняк вибирайте широкий, аби якнайбільше слоїків туди помістилися. Висота не так важлива, але має бути по можливості не меншою за висоту банок.

Слоїки помістити у кип’яток і прикрити кришкою. ЇЇ не закручуйте, а то вистрілить. Так варити 15 хв. Витягти з баняка, міцно закрутити і догори ногами поставити схолодати. За півгодинки обернути слоїк і заховати на мінімум 2-3 тижні у тихому прохолодному місці.

Зберігається більше половини року, якщо ви працювали акуратно і ретельно почистили все. Обов’язково підпишіть і зазначте дату!

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments