Delicateka
Львів, вул. Друкарська, 11

Давно вже так не зацікавлювався новим закладом у Львові, як-от Delicateka (пишу латинкою, бо ДЕЛІКАТА – це піцерія). Дуже гарні фотографії з категорії «food porn» постійно впадали в очі у фейсбуці. Коли проходив кілька разів мимо, мусив тримати себе в руках, щоб просто не зайти. Однак, для якісного відгуку, варто дати закладу трошки часу попрацювати і набити перші гулі…

Delicateka

Delicateka знаходиться на вул. Друкарська, 11. Локація зовсім не погана. Район вул. Вірменської колись львів’яни знали в першу чергу через Дзиґу, але останнім часом вона поповнила свої ряди цікавими закладами, як Шампанерія, Mons Pius, Tante Sophie, Барфолемей та іншими. Не в останню чергу завдяки їм збільшився потік людей, що (дай Бог) забезпечить всім стабільне відвідування прохідною клієнтурою.

Перше враження закладу: маленький і гарненький. Трошки тісно, може, але я дуже люблю такого роду гриль-бари, бо тільки в такій обстановці створюється необхідна (дружня) атмосфера як із персоналом, так і, можливо, іншими клієнтами.

Головний акцент закладу на відкритій шоу-кухні, яка відділена барною стійкою. По контуру Г-подібного закладу розставлені столи із масивного світлого дерева. З декору домінує дерево, цегла та металева решітка. Одразу тільки став помітним один неприємний момент: з туалету дуже віддавало каналізацією :( Заклад весь чистенький і доглянутий. Тому підозрюю, що це проблема старого львівського будинку, однак тут терміново треба щось робити, бо це дійсно неприємно.

Персонал ввічливий, але трішки «зашустрий». Ми ще не встигли сісти, як нам вже поклали меню на стіл і уточнили, чи ми вже готові щось замовити. Я розумію, що у малих закладах важлива ротація, а також, що прийнято уточняти за аперитив, однак треба дати хоч час роздягнутися ;)

Меню має форму листочків, прикріплених до дошки. Надіюся, що то у зв’язку із задумкою сезонних змін. Структура меню трішки заплутана, бо немає чітких розподілів типів страв по сторінках. Не знаю, як кому, та мені то не заважало. Вибір страв відповідає тренду бургери + східна кухня. Якщо піца + суші мене лякає, то тут все гарно збалансовано і викликає бажання перепробувати різні страви, тому дуже втішився, що прийшов із дружною компанією, де можна сміливо полізти сусіду в тарілку :)

Цього разу при виборі довелося підказувати друзям, що є що… Так, наприклад, не всі здогадуються, що «мікрогрин» зазвичай розуміють як проростки, або що «Роман» – це салат (Romaine). Ми справилися (думаю, що офіціант би з радістю підказав при потребі) і в результаті обрали три різні бургери, салати та суп Том Ям. Крім того, взялися куштувати крафтове пиво.

Delicateka

Подача салатів була дуже симпатична. Все свіженьке, ретельно помите і смачне. Маринад гарно збалансований і добре пасував. Разом із салатом принесли і суп. По-моєму, це не цілком Том Ям, але теж смачний. Він без кокосового молока та макаронну, зате з немалою кількістю овочів та грибів. В міру пікантний. Частина кінзи окремо, щоб можна було додати, якщо собі захочеться.

Бургери принесли досить швидко (в той момент я ще не встиг доїсти суп). На жаль, я собі забув замовити картоплю-фрі, але ще в процесі насолоджування бургером мені її донесли (хрумкі і оригінальної форми, смажені у свіжій олії.).

Перша думка про Бургери: ура. Виглядає як на фото :) На жаль, розмір не тішив. Якби не суп, я б, певно, замовив ще один, щоб наїстися. Зате котлета ідеально просмажена (medium), салат свіженький, соус домашній! і булка оригінальна. Виглядає на картопляну булку власного виробництва. Nice! Бургер був такий соковитий, що ми потратили десь по десять серветок на «личко», поки доїли.

Delicateka

Також на стіні (елемент декору) висить пляшка з кетчупом власного виробництва, якого треба окремо похвалити. Дуже смачний, але будьте обережні, бо, у кращих традиціях “HEINZ”, стукнувши по пляшці, можна приправити не тільки фрі, а і всіх гостей за столом :)

Наскільки пиво дійсно крафтове, мені важко сказати. Я пив свою «гейську тєму» – пиво з лимонадом, і мені було люкс. Мій друг Діма, який був з нами і має певний «стаж по пиву», казав, що воно десь на рівні Grimbergen (що, певно, не зле). Він не їв супу і тому-таки взяв після бургера ще й хот-дог. Також симпатично, але по розміру, як великий суші-нігірі (на фото, мабуть, макро-зйомка ;). На смак також можна рекомендувати, хоч віддаю бургерам перевагу.

Після того всього нас всіх пробило на десерт. Вибір маленький (всього три позиції), але що можна більше просити (http://gelato.in.ua/ ? ;) )?

Тарт був гарно поданий. Пісочне тісто – хрумке, ніжне і на доброму маслі зроблене. Шоколад був дуже інтенсивний, по якості – краще середнього, тільки, можливо, трішки затвердий (певно, захолодний був). Однак, у поєднані з вишнями та малиновою прослойкою – дійсно смачно.

Сирний крем, який подали у симпатичних слоїчках, шарований із хрумким подробленим печивом, був просто фантастичний. Легенький. В міру солодкий і з приємною кислинкою від сиру. Дружина вирішила, що він їй більше піде на користь, ніж мені, тому сконфіскувала його у мене. Кращого компліменту кухарю, певно, не уявляю, як момент, коли пара воює за десерт ;) Насичене, ароматне еспрессо мені допомогло гарно закінчити трапезу.

Підсумок: мені, як любителю гострого, бракувало якогось відповідного бургера, або соусу в меню, однак, це зовсім не вплинуло негативно на моє загальне враження про заклад. Так що відвідайте обов’язково, пробуйте щось нове, не соромтесь говорити з персоналом та кухарем, лишайте гарні чайові і рекомендуйте друзям. Воно того вартує.

ПС: бронюйте столики! Поки ми їли, не одні бажаючі мусили піти, бо просто місця не було.

 

 

Адреса: Львів, вул. Друкарська, 11

Тел.: 098 572 6311

Оф. Сторінка на FACEBOOK

 

 

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , , ,