Класичні тістечка
Рецепти Юрка Підсадного

Schwarz-Weiß-Gebäck 1

Що треба для приготування приблизно 80 шт.?

150 г цукрової пудри
1 скибку солі
400 г муки
300 г масла кімнатної температури

 

Як робити ?
Пудру, сіль та муку через сито додати до муки і ретельно перемішати. Загорнути щільно у харчову плівку і помістити на ніч у холодильник.

Тісто перемішати і розкатати на поверхні з мукою до товщини 2-4 мм. Вирізати форми, які Вам подобаються, і викласти на братванці з папером для печіння. Випікати 12-14 хв при температурі 190 градусів. Виймати з печі треба тоді, коли тістечка по краях починатимуть набирати колір, але ще мусять бути м’якуватими (коли схолонуть, стануть хрумкими). Дати схолонути. За бажанням декорувати шоколадною чи цукровою глазур’ю. Зберігаються такі тістечка декілька тижнів у герметичній упаковці.

 Підказка: Для шоколадних тістечок додати 4 ст. л. доброго какао + 2 ст. л. вершків або молока. Маючи два тіста, можете креативно відірватися :)

Додаючи різні спеції до тіста, можна отримати багато різних тістечок. Спробуйте кардамон, корицю, розчинну каву, мак, горішки, цукати, родзинки …

Позначено ,