Легкий тайський салат
Рецепт від Юрка Підсадного

Я часто люблю в офіс взяти з собою мій фірмовий «легкий тайський салат”. Колись його змішав із різних залишків, які були на кухні, і з часом трошки удосконалив. В Таїланді про нього, певно, ніхто не знає, але через інгредієнти я певний, що їм би сподобалося.

Це базовий рецепт, тому експериментуйте на свій смак. Крім серця, дуже добре підходить і курочка, качина грудинка, креветки, смажений тофу і т.д.

П.С. присвячується Насті, яка питаннями «а що ти там таке файне їси?» мотивувала мене поділитися рецептом

 

Що треба на дві порції?

1 свиняче серце (або прибл. 300 г курячих, телячого чи волового)
1 упаковка (100 г) скляних макаронів (бобова локшина)
1 велика молода морква
1 маленька пекінська капуста
4-5 коричневих шампіньйонів, порізаних тонкими слайсами
1 огірок
3 стручки зеленої цибулі, тільки біла та хрумка світло-зелена частина, на грубо порізана
1 жменя арахісу, без присмаків
Півпучка свіжої кінзи
Смажений сезам для декору (бажано чорний з білим)

Для маринаду:

Сік 1 лайму
1 ч. л. ніжного рідкого меду (наприклад, акація)
1 ст. л. світлого соєвого соусу
1 ст. л. рибного соусу (niok mam)
Кілька крапель ароматної сезамової олії
1 зубчик потертого часнику
1 ч. л. тертого свіжого імбиру
1 ч. л. свіжого перцю чилі, дрібно посіченого

 

Як робити?

Серце ретельно відмити і варити 1-2 години на маленькому вогні у соленій воді. Дати схолонути, відрізати жир та артерії і порізати тонкими, великими слайсами.

Вермішель залити кип’ятком і накритою дати настоятися 10 хв. Якщо дуже довга, то треба порізати на 2-3 частини.

Інгредієнти на маринад змішати у мисці. Моркву почистити і потерти на грубо. Пекінську капусту ретельно помити і на грубо порізати також. Білу частину капусти, разом із гарячим серцем, грибами та морквою помішати з маринадом і дати настоятися 5-10 хв.

Огірок почистити, розрізати вздовж, вирізати серединку (щоб салат не став водянистим) і порізати огірок тонкими слайсами.

Арахіс посмажити на малому вогні без олії 3-4 хв, постійно помішуючи.

До салату додати решту капусти, огірок, цибулю, ще теплий арахіс і все перемішати. Посипати кінзою та сезамом.

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , , , ,