Простий маринад для шашлика
Готуємо на вогні
Рецепти від Юрка Підсадного

szaszlyk_3

Немає ідеального рецепту маринаду для шашлика, бо різні мають різні переваги і недоліки.

Тут рецепт дуже простого маринаду, який мені дав друг із Вірменії – Артуюн. Він не перебиває власний смак м’яса спеціями, і результат вражає. Класично його подають із свіжою зеленню (кінза, петрушка, кріп) та цибулею. Я люблю його подавати на листі тоненького лаваша, який втягує всі соки з м’яса і, крім вище згаданого, ще додати зернятка свіжого гранату. Також можна ткемалі або наршараб, але обов’язково ще келих доброго червоного вина.

 

Шашлик мінімальний

На 6 порцій потрібно:

2 кг м’яса на шашлик (ошийок, шинка, полядвиця)

1 велика потерта цибуля

2 ст. л. гірциці грубомеленої (із зернами)

1 цибуля, порізана кільцями

2 ст. л. дрібної солі

1 ч. л. чорного перцю (свіжомеленого)

4 лаврових листи

50 г горілки

 

М’ясо посушити, відрізати лишній жир та жилки. Нарізати кубиками, приблизно 4*4 см. Додати решту інгредієнтів і промасувати, поки м’ясо не почне покриватися жирною оболонкою. Рвазом із маринадом помістити у пакет із замком (ZIP) або миску і маринувати 24 годин в холодильнику, але не менше 3 годин. За 1 годину перед приготуванням витягнути шашлик, щоб набрав кімнатної температури. Рекомендую маринувати в пакеті, бо так маринад не стікає, а завжди повністю накриває все м’ясо. Крім того, це полегшує транспорт, і в кінці менше посуду.

М’ясо посушити кухонним рушником і насадити на шомпури по 6-8 кусків (залежно від розміру мангалу). М’ясо не повинне бути щільно притиснуте одне до одного. За бажанням, між м’ясо можна насадити ще овочі або кусники сала/шпондру.

Смажити на середньому жарі (так, щоб руку можна було тримати над жаром 2 секунди) на відстані 15-20 см від жару. Смажити до готовності (з кришкою 10-15 хв, без – 15-20 хв).

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , , , ,