Pulled pork – Jerk Style

в домашніх умовах

jerk-pulledpork

Low and slow….

Деколи безмежно хочеться зробити щось круте. І байдуже на час та гроші (за електроенергію, наприклад). Недавно зустрілись ми усі разом: я, моя дружина Катя, Святослав (засновник streetfood.in.ua) та його чарівна дівчина (а також наш редактор) – Саша.

Я вирішив об’єднати дві страви, які дуже люблю, і зробити м’ясо в стилі «pulled pork» у джамайканському маринаді «джерк». І все подати як сандвіч. Це, між іншим, чудовий варіант, бо +/- півгодини в духовці йому не нашкодять. Особливо, коли чекаєш на гостей, які можуть спізнитися ;) Також вже не треба крутитися на кухні, а можна спокійно разом із усіма проводити час. Плюс у неформальній обстановці дозволено їсти руками, облизуючи пальці. А сам момент, коли ти перед голодними людьми виделками розділяєш м’ясо на шматочки, вартий усіх затрачених зусиль!

Що треба (на 8-12  порцій)?

2 кг лопаткової частини свині із кісткою
2 великі червоні цибулі
2 столові ложки кетчупу
200 мл кока-коли (або пепсі ;) ), не лайт!
Сік 1 апельсину
50г віскі
2 свіжих багети або 8-10 булок бріош

На маринад:
1 велика червона цибуля
2 (або більше) гострих, червоних перців чилі
2 см свіжого коріння імбиру
1 ківі
2 зубчики часнику
2 чайні ложки коричневого цукру
3 столові ложки соєвого соусу
3 столові ложки червоного винного оцту
50 г коричневого рому (альтернативно можна взяти коньяк)
1/4 чайної ложки меленого духмяного  перцю
1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха
1/4 чайної ложки паприки (бажаної копченої)
1/2 чайної ложки чорного перцю
1 чайна ложка солі

На салат:
2 ст. л. доброго майонезу
1 ч. л. соусу Sriracha
1 ч. л. грубо меленої гірчиці
1 ст. л. свіжого лимонного соку
1 ч. л. соєвого соусу
1/2 ч. л. солі
1 маленька головка айсбергу (або молодої капусти)

Гарніри за бажанням: маринований перець халапеньйо, цибулеві хрустики, свіжа, тонко нарізана, червона цибуля, гострі соуси, гірчиця та все, що душа захоче.

Як робити?

Всі інгредієнти на маринад збити у блендері. М’ясо сполоснути, просушити одноразовим рушником та відрізати зайвий жир, прожилки. Помістити у цупкий поліетиленовий пакет, залити маринадом (залиште трохи маринаду на потім), витиснути повітря і закрити. Маринувати ніч у холодильнику.

Розігріти духовку до 160°C. М’ясо витягти з маринаду та просушити одноразовим рушником. Цибулю почистити, нарізати грубими кільцями та розкласти на дні братванки. Поверх цибулі помістити м’ясо, додати 100 г гарячої води і щільно закрити алюмінієвою фольгою. Запікати 2 години на нижній третині духовки.

Після цього, зняти фольгу і продовжувати запікати ще 2 години. При цьому кожні півгодини обережно обертати м’ясо, змащуючи залишками маринаду. Якщо вода випарується, долити ще трошки скраю. В братванці завжди має лишатися маленький шар рідини. 

Половину маринаду у маленькому баняку змішати з кока-колою (пепсі), кетчупом, соком та віскі. Довести до кипіння і ще варити на малому вогні, поки випарується 1/3 рідини (до 15 хв). Духовку ввімкнути на режим «гриль» і підняти температуру до 180°C. Продовжувати запікати м’ясо півгодини до бордово-коричнуватого кольору, змащуючи кожні 5 хв зготованим маринадом. Виключити духовку та привідкрити дверцята, щоб температура помаленьку спала і м’ясо відпочило 15 хв.

За цей час змішати інгредієнти на маринад для салату і додати тонко нарізаний айсберг чи капусту (якщо капусту, то, бажано, це зробити за півгодини до подачі на стіл).

Готово!

Кожен багет поділити на 4-5 сандвічів та розрізати їх уздовж. Подати на стіл разом із салатом та гарнірами. М’ясо поставити на стіл і виделками розділити на шматочки. Додати решту маринаду і перемішати. Тепер кожен може вмокнути хліб у рідину від м’яса, покласти собі цього м’яса, салат та гарніри. Холодне пиво чи добре вино? Це вирішувати Вам, а ми обрали і те, й інше. Смачно було усім :)

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , , , , , ,