Рецепт червоного шашлика
Готуємо на вогні
Рецепти від Юрка Підсадного

Особливо під кінець сезону ми вже, можливо, трошки наїлися шашлика, і хочеться чогось новенького. Даний маринад дуже добре смакує до м’яса з інтенсивним смаком, як баран, дичина або воловина. Однак, і цікавим буде до телятини та свинини. Він на основі гранатового соку, тому відповідно надає м’ясу солодкавості та фруктового присмаку.

Що треба на 6 людей:
2 кг м’яса на шашлик (ошийок, шинка, полядвиця)
1 велика потерта цибуля
200 г гранатового соку (натурального)
100 г сухого червоного вина (бажано порт)
100 г мінеральної води
2 ст. л. дрібної солі
1 ч. л. духмяного перцю зернятками
4 лаврових листки

М’ясо посушити, відрізати лишній жир та жилки. Нарізати кубиками, приблизно 4*4 см. Додати решту інгредієнтів і промасувати, поки м’ясо не почне покриватися жирною оболонкою. З маринадом його помістити у пакет із замком (ZIP) або миску і маринувати 24 години в холодильнику, але не менше 3 годин. За 1 годину перед приготуванням витягнути шашлик, щоб набрав кімнатної температури.

М’ясо просушити кухонним рушником і насадити на шомпури по 6-8 кусків (залежно від розміру мангалу). М’ясо не повинне бути щільно притиснуте одне до одного. За бажанням, між м’ясо можна насадити ще овочі або кусники сала/шпондру.

Смажити на середньому жарі (так, щоб руку можна було тримати над жаром 2 секунди) на відстані 15-20 см від жару. Смажити до готовності (з кришкою 10-15 хв, без – 15-20 хв).

 

Позначено , ,