Рецепт лікеру “Адвокат” (лікер з яець)

Лікер «Адвокат» не дуже популярний в Україні, а даремно. Він не класичний напій в різдвяний час, але й чудово пасує до морозива і свіжих ягід. Також кекси на його основі надзвичайно смачні і сочисті.

Що треба ?

Приб. 1,2 л

 8 жовтікв з домашніх яєць

1 пакетик ванільного цукру

250г цукру пудра

375 г сгущеного молока

280г коричневого рому (бажано 54% алк)

 Як робити ?

У металевій мисці збити збити  жовтки з ванільним цукром в пінку, по трошки додавати пудру і збити в крем. По трошки додавати сгущене молоко і продовжувати мішати. Після цього так само поступити з ромом (при бажані можна дати трошки більше рому).

Маленький баняк наповнити водою на 1/3 і довести до кипіння. Поставити на нього миску з кремом і на маленькому вогні збивати поки він стане густим. Зняти з вогню і продовжувати мішати ще 2-3 хв щоб не сгурдився.

Лікер ще теплим помістити в пляшки але лишити трошки місця (він стане густішим коли остигне і інколи треба додати ще трошки рому чи молока, щоб розрідити).

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , ,