Рецепт спагеті, за яким готує італійська Мафія
Хрещений батько
Рецепти з фільмів (інтерпретація Юрка Підсадного)

Як борщ в Україні, так і кожна famiglia в Італії має свій секрет, як готувати дійсно смачну пасту. Певно, всі бачили шедевр кінематографії “Хрещений батько”, і пам’ятає сцену, коли Майкл Корлеоне заходить на кухню, а Clemenza йому розказує секрет свого соусу: “Підійди, малий, я тобі щось покажу. Хто знає? Може, тобі теж доведеться одного дня нагодувати 20 хлопців”.

Це був один із перших моментів, де я зрозумів, що вартує прислуховуватися, коли італієць тобі щось розказує про кулінарію, і до сих пір ловлю кожен момент, де можна щось цікаве дізнатись, коли подорожую.

Спагеті ідеально представляє італійську кухню: не надто складно приготувати, можна одразу зробити велику кількість для багатьох голодних гостей, використовуються тільки кращі інгредієнти. Водночас догматично дотримуєшся рецепту, який тобі дала мама чи батько, а вони у свою чергу отримали від своїх батьків.

Клеменца назвав нам у фільмі тільки головні моменти, тому я їх доповню трішки власною практикою. Надіюся, за це завтра не прокинуся біля відрізаної голови коня ;)

Вuon appetito!

 

Що треба?
50 мл оливкової олії
3 цибулі, дрібно нарізаної
1 морква, потерта, середнього розміру
2 палички зеленої селери, дрібно нарізаних
2 лаврові листи
2 зубчики часнику, дрібно нарізаних
1 ст. л. доброї томатної пасти
500 г пасата (помідори з банки) або зрілі помідори без шкірки
1 горнятко (200 мл) бульйону (телячий або курячий)
150 мл червоного вина (рекомендую chianti)
Сіль, свіжо мелений чорний перць

Як робити?
На середньому вогні розігріти олію і посмажити овочі, поки не почнуть набирати кольору. Додати бульйон і пасата та варити протягом п’яти хвилин, накривши кришкою. Підняти температуру, додати вино і варити  ще 10-15 хв. без кришки.
Клеменца у кінці додає ще нарізані сирі ковбаски, але можна і тільки свіжий базилік та тертий сир, однак, не пармезан, а тільки сицилійський Pecorino ;) Подавайте гарячим із макаронами і пляшкою червоного вина, який ми відкрили для соусу.
Якщо не впевнені, як варити макарони, то і з цим ми Вам теж можемо допомогти :)

 

Ще цікавлять рецепти з фільмів? Дайте знати в коменатрях чи Facebook

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , , , , ,