Бістро “Зорбас”

Львів, пр.Шевченка,14

Є у Львові кілька закладів, у сторону яких мало хто дивиться. А даремно. Часто вони не мають крутої локації, дорогої вивіски чи репрезентативного шеф-кухаря, але мають дещо важливіше – душу!

“Зорбас” саме один із таких закладів. Локація насправді чудова – пр. Шевченка (центр центра Львова), однак, він розташований у внутрішньому подвір’ї, і треба пройти через (страшнуватий) під’їзд. Тільки маленька вивіска з меню натякає про те, що тут є де поїсти. Колись начебто була вивіска, але, певно, довелося зняти :)

zorbas

Далі не краще. Внутрішній дворик та фасад “Зорбасу” готує відвідувачів до дивного інтер’єру: темний, прокурений і відповідає моді 90-их років. Чорний глянець, білі пластикові двері та вікна. Кітчеві картинки. Барна стійка з дешевої тирсоплити. Туалет один на всіх і не дуже тішить.

Чому ж тоді ми тут побували вже не раз і завжди задоволені? Бо про всі ці моменти забуваєш, коли тебе зустрічають привітні люди. Я навмисне не пишу офіціанти, патрони чи т.п. Тут таке враження, що ти прийшов у гості до своїх колег із грецьким корінням. Відкрию Вам секрет, що і в Європі є не один грецький заклад, який, можливо, виглядає не як із каталогу IKEA, зате привітність людей та якість кухні там зашкалює. В “Зорбас” та сама історія.

Хто нас читає регулярно, знає, що для мене на першому місці стоїть не інтер’єр та й, певною мірою, навіть не частота закладу. Якщо на кухні все в порядку і посуд чистий, то це для мене ок, лиш би ціни відповідали цьому. Це насправді велика проблема критиків. Не можна ставити ті ж самі вимоги до забігайлівки та 5-зіркового ресторану. Все має бути у розумному співвідношенні.

20160502_171714

“Зорбас” із тим проблем не має. Меню, звісно, у файликах, але пропонує всі головні позиції грецької кухні. Різні mezedes (закуски), Суфлакі, Гірос та рибні страви… Все з цацикі, салатом та горою цибулі. Більшість страв із грилю і приправлені традиційними травами, спеціями та оливковою олією. Грецька – одна з моїх улюблених кухонь саме через ту простоту. Головне, використовувати якісні інгредієнти.

Цього разу ми взяли курячий стейк та гірос (м’ясо з вертиля). М’ясо приємно віддає димом, ніжне і соковите. Мені тільки шкода, що зелений салат замінили капустою, але, мабуть, ще був не сезон. Фрі домашня і (хоч на фото, може, й так не виглядає) дійсно смачна і смажена у свіжій олії. Порції такі великі, що періодично власниця, як мама, підходить і мотивує доїсти ;)

20160502_171706

Порадити також можу дуже смачне, солодке, домашнє вино, але споживайте розумно, бо воно підступно, але ефективно б’є в голову так, що я завжди згадую після нього пісню «Човен хитається серед води…».

По десертах Вас “Зорбас”, напевно, особливо не здивує, тому я надаю перевагу грецькій каві.

Висновок: захований, похмурий заклад позитивно дивує своєю привітною атмосферою та смачною кухнею. Ціни нижчі середнього, а порції великі.  Тут не тільки домашнє вино підніме Вам настрій, але й працівники, які вже при першій зустрічі готові Вас прийняти, як старі друзі. Хто не ставить на перше місце красивий інтер’єр, буде задоволений на всі 100. РЕКОМЕНДУЄМО!

 

Локація: Львів, пр. Шевченка, 14

Офіційна сторінка facebook

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , ,