Згідно з давньою українською традицією, Свята Вечеря у день перед Різдвом збирає за столом усю родину. Люди,що дотримуються традицій, не їдять в цей день до вечора і аж після появи першої зірки на небі ( яка, за біблійними переказами, несе звістку про народження Ісуса Христа) сідають за стіл. Святий Вечір припадає на останній день Різдвяного посту, тому всі 12 страв пісні.
Хоч і американські фільми стверджують, що то у них і в Європі все максимально святкове, то можу підтвердити (як українець який виріс в Німеччині), що стільки клопоту на свята мало хто собі робить як ми :) Відповідно і враження на іноземців справляємо надзвичайні.
В Україні я дізнався, що 12 страв відрізняються у різних регіонах. Це може бути як страва притаманна для регіону — мариновані гриби, квасоля з грибами, бануш чи заливна риба, так і “спрощення життя” консервами, що у моїх очах в таикй день не припустиме. У моїй родині традицінйо робили наступні страви:
- Кутя (лінк на рецепт)
- Маринований оселедець (лінк на рецепт)
- Мариновані грибочки (лінк на рецепт)
- Пиріжки з капустою (лінк на рецепт)
- Грибна юшка (лінк на рецепт) з вушками (лінк на рецепт)
- Вареники (лінк на рецепт)
- Голубці з картоплею (лінк на рецепт)
- Грибна підлива до голубців (мачанка) (лінк на рецепт)
- Смажена риба в тісті (лінк на рецепт)
- Медівник (лінк на рецепт)
- Пампушки (лінк на рецепт)
- Узвар (лінк на рецепт)
Але окрім Святої Вечері є ще пора до Різдва, коли хочеться чогось зігріваючого та солодкого, а на саме Різдво хочеться чогось особливого. За час нашого існування,ми оприлюднили всі потрібні рецепти: наші власні та переклади цікавих святкових рецептів відомих кухарів, які ще не встигли опублікувати українською :) Все у рубриці РЕЦЕПТИ.
Нехай свято буде веселим, затишним і смачним!
Ваша команада Streetfood.in.ua