Site icon streetfood.in.ua

Баварський салат з капусти
Рецепти Юрка Підсадного

Südtiroler-Krautsalat

 

Баварці мають талант щось начебто просте зробити дуже смачним. Коли ми вперше з дружиною їли у Баварії печеню з кнедлями, особливу похвалу отримав маленький, ледь помітний гарнір – салат із капусти. Це про щось говорить, коли на столі також стояв ідеально просмажений шматок м’яса з хрумкою скоринкою :) Баварці такий салат готують помірно солодким і додають туди ще кмин. Оскільки я теж із Баварії, то теж його так роблю. І вам раджу :)

Що треба на 8 порцій?

1 біла капуста (приблизно 1 кг), бажано довга
2 малі цибулі, порізані дрібними кубиками
1 ст. л. кмину (бажано римського, його також називають “Кумін”)
1/8 л рафінованої соняшникової олії
150 мл ніжного оцту (я люблю сидровий, але можна й яблучний або білий винний)
1 столова ложка ніжної гірчиці
1 ст. л. дрібної солі
2 ст. л. цукру

Як робити?

Капусту розрізати на четвертинки і вибрати стебло. Нарізати її дуже тонкими смужками, помістити у велику миску (не металеву, бо метал реагує недобре на оцет). Додати цибулю та сіль. Ретельно все перемішати.

У сковорідці без олії кмин посмажити на середньому вогні 1-2 хв, постійно помішуючи. Додати оцет, олію і цукор та розігріти (не кип’ятити), поки цукор не розчиниться.

Маринад додати до капусти, ретельно перемішати і дати постояти 10 хв. Потім накрити накривкою чи харчовою плівкою та поставити на ніч у холодному місці.

Перед подачею перемішати. Добре смакує до печеного м’яса. Також до смажених страв або приготованих на грилю.

Підказка: якщо салат буде як гарнір до легшої страви, можна додати дрібнесенькі кубики копченого і легко підсмаженого шпонедру.

Exit mobile version