Site icon streetfood.in.ua

Білі мафіни з ягодами

На день народження, до офісу чи просто щоб побалувати себе — мафіни це ідеальна порційна випічка. Вони також ідеально для перших кулінарних експеремнтів з малечею. Не тільки, бо все просто і не треба спішити. А бо кіндери, зможуть наступного дня принести в школу чи бабусі та похвалитися, що вони (самі ;) ) приготували.

Приємний бонус: цей рецепт не потребує міксера, тісто готується за кілька хвилин, а вже за пів години можна насолоджуватися власним кулінарним творінням.

Окрім популярних шоколадних мафінів (рецепт тут), фаворитами завжди залишаються мафіни з ягодами — вишнею чи чорницею. Можна зробити одну партію з різних ягід, які знайдете в морозилці. Ми використовуємо заморожені ягоди (і обов’язково обвалюємо їх у борошні), щоб уникнути зайвого соку, який може пофарбувати тісто. Але якщо сині мафіни вас не лякають, можете просто змішувати все як є — діти будуть у захваті! 😊

Що треба? (на 12 шт)
300 г борошна + 1 ст.л. для обвалювання ягід
200 г білого цукру
1 ч.л. соди (високоякісної, наприклад Dr. Oetker)
2 ч.л. ванільного екстракту
1 яйце
250 мл густого йогурту (без додатків, не для пиття)
120 мл молока
120 мл нейтральної олії
150 г заморожених ягід
Розігрійте духовку до 200 °C.

Як приготувати?

Змішайте всі сухі інгредієнти в одній мисці. У другій мисці збийте всі рідкі інгредієнти: яйце, йогурт, молоко, олію та ванільний екстракт. Поступово додавайте рідку суміш до сухої, ретельно перемішуючи до однорідності.

Заморожені ягоди перемішайте з ложкою борошна, щоб уникнути витікання соку. Ягоди можна обережно вмішати в тісто одразу, або ж наповнювати формочки для мафінів тістом на ¾ і додавати ягоди вручну для красивішого вигляду.

Викладіть паперові формочки у металеву чи силіконову форму для мафінів. Заповнюйте їх тістом на ¾ (зручно робити це ложкою для морозива). За бажанням, зверху можна додати кілька ягід для декору.

Випікайте приблизно 20 хвилин у нижній частині духовки. Після випікання залиште мафіни у формах на 10 хвилин, щоб трохи охололи, а потім перекладіть на решітку до повного охолодження.

Тільки після цього ваші мафіни будуть ідеальними.

Exit mobile version