Site icon streetfood.in.ua

Ресторан Чесне м’ясо (м. Львів, площа Ринок, 28)

У моїх батьків дні народження проходять в двічі веселіше, оскільки у них попадає на той самий день. Останнім часом все частіше організація дійства переходить на мене, бо я цю справу люблю. Коли велика компанія, ми часто справляли у ресторані “Гуцульський двір”, однак цього разу хотілося чогось нового. По рекомендації шефа, який недавно для себе відкрив на пл. Ринок новий заклад ЧЕСНЕ М’ЯСО і назвав його “своїм новим улюбленим закладом”, ми вирішили спробувати.

Я заздалегідь зарезервував місце. Під вечір в п’ятницю було майже пусто, що мене здивувало. Привітний персонал зустрів і без проблем зафіксував бронь. Без попереднього меню, мінімальних замовлень та завдатків. Зате я не просив приносити свій алкоголь, салатики, тортики і бабусині закрутки (з чим мене в роки рестораторства часто мордували гості) ;)

Заклад пише, що наразі вони працюють у пробному режимі. Це не означає, що є якісь обмеження, а швидше заклик ділитися своїми враженнями та ідеями.

В день дійства нас посадили в підвальному приміщені. Сходи трішки різкі, що моєму незрячому вітчиму завдало трошки труднощів. З іншого боку ми мали гарну спокійну обстановку. І, мабуть, саме через те, що в підвалі немає мобільного зв’язку. За те є wi-fi без паролю.

Тільки тепер було більше часу оглянутися. На відміну від інших підземних закладів у Львові, тут дійсно просторо і гарно. Нагадує комфортну і світлу темницю для вина. Столи великі, що дозволяє організувати панське застілля. М’які, шкіряні дивани дуже зручні.

Офіціанти вдягнуті у шкіряні фартухи. Один із багатьох натяків на те, що тут мають не тільки власні м’ясні вироби, але й самі вирощують кудлатих свиний під назвою Мангаліца. По-моєму, чудове рішення. Ця раса походить з Угорщини і знана за свої добрі смакові властивості. Ідеально підходить на стейки та шашлик (що неважко здогадатися з її назви ;) ). Крім цього, тут пропонують деякі страви з дичини (наприклад, різні домашні ковбаски або борщ з кабана). Загалом, меню вдале і цікаве. Ціни, звісно, вищі середнього. Багато позицій продумані на компанію не менше двох людей.

 

Ми почали з різних перших страв. Набір сирів невеликий, але цікавий. Під назвою “Сири з Карпат” нам попалася і фета в сезамі, але загалом враження позитивне. Холодна м’ясна нарізка відчутно домашнього походження теж не розчарувала. Особливо хлібець і паштет приємно здивували. Баклажани з горіхами, перетерті в пасту і подані з хлібними чіпсами, мені, певно, сподобалися найбільше.

Найцікавішою стравою в той вечір видався борщ із кабана, поданий в глечичку, запечений тонким тістом, яке було щедро натерте часником та зеленню. Мабуть, один із кращих борщів за довгий час. Я не любитель пенетрантного запаху і присмаку свинини в борщі (я люблю коли він на телячому чи воловому бульйоні), але тут він був дійсно добрий. М’ясо спочатку запекли на грилі, що знов-таки додало цікавих незвичних ароматів. Молодці.


Банош не всім сподобався, бо вражіння, що варився не на сметані. Однак, мені сподобалося, бо структура була надзвичайно легкою і пухкою. Не так, як звик від гуцулів, звісно, але хіба легший, модерніший варіант то погано? Тож чудово, що наші кухарі, експериментують з нашими традиційними стравами.

На основну страву ми взяли мішане плато всього м’ясного, а крім того, величезний стейк із фірмової мангаліци (на 700 г) та ребра. В плато входили різні гарніри, з яких особливо кинулися в очі смажені вареники, що незвично бачити як гарнір :) Ковбаси були дуже добрі. Гарно приправлені, соковиті, грубо мелені і без усяких хрящів. Фірмовий стейк був трошки жостковатий. То можна зробити краще, особливо, коли ставити такий акцент на цю позицію (може промаринувати у фірмовому пиві?). Ребра були гарно подані з тушкованою капустою в стилі бігос. В міру жирні. Завдяки кісточкам можна було зручно їсти пальцями.

Вибір десертів не дуже великий, що, по-моєму, шкода. При вході можна було інтегрувати гарну десертну вітрину, яка б спокушала прийти просто на каву і солодке, особливо, коли літом можна було б сісти надворі. Ми скуштувати млинці з чорницею, які були непогані, але особливо нічим не здивували. Груша була маринована у вині, чого не зазначили в меню. Тому я, як водій, був змушений передати свій десерт далі.

Ще хочу зазначити, що у той день пропадало світло і включався генератор. На прохання нам принесли свічки. Трошки створився хаос через незвичну ситуацію. Тут було відчутно, що заклад ще новенький. Та й врешті добре, що це стається вкрай рідко, і персонал ще не встиг звичконути ;) Загалом, вони молодці. Відсутність світла не вплинула ні на запах в залі (витяжка), ні на час приготування чи привітність персоналу. Можливо, навіть зробила обстановку більш затишною.

Висновок: Чесне м’ясо сподобалося через свій привітний персонал та красивий інтер’єр. Завжди приємно, коли, перебудовуючи старий будинок під об’єкт торгівлі, шанують архітектуру і підпасовуються, а не нав’язують своє. Меню має багато цікавих позицій і гарно збалансоване. Ціни вищі середнього. Персонал привітний і компетентний. На мою думку, треба дошліфувати метод приготування стейків (оптимізувати маринування або sous vide) і ще трошки попрацювати над десертами. Однак, навіть у “тестовому режимі” Чесне м’ясо ми можемо рекомендувати!

 

 

Адрес: м. Львів, площа Ринок, 28

Сторінка FACEBOOK

фотографії з офіційної сторінки FACEBOOK закладу

Exit mobile version