Site icon streetfood.in.ua

Голубці з картоплею

рецепти Юрка Підсадного

Голубці з картоплею
На 4 порції

Голубці фаршировані картоплею це одна з тих вегетеріанських страв, яка створює враження, що життя без м’яса таки можливе :) Чудово смакує з часниковою настійкою або грибною чи помідоровою підливкою. Останнім часом викорситовую саме цей рецепт на святвечір.

Що треба ?

1 середня головка капусти
5 зернят душистого перцю
2 лаврових листки
½ чл кмину
1 чл солі
1200г картоплі розсипчатої
1 цибуля
1 Яйце, домашнє
1 жовток, домашнього яйця
1 чл муки
2 чл сметани
4 зубчика часнику тертого
1 чл солі
½ чл перецю, свіжо меленого
Скибка  мускатного горіху, свіжо меленого

Як робити ?

З капусти забрати зовнішнє листя якщо воно має дефекти і вирізати качан. Спеції помістити у мішечок для чаю, або колбку для спецій. Капусту з сіллю та спеціями помістити у великий баняк і залити водою (не менше 3л). Накрити кришкою і на середньому вогні довести до кипіння. Вибрати капусту і зняти зовнішнє листя. Якщо листя буде ще надто теврде, помістити головку капусти ще на пару хвилин у киплячу воду. Повторяти процедуру поки не закінчиться вся капуста. Юшку відкласти на бік.

Картоплю помити, почистити і дрібно потерти.  Масу помістити у сито і дати стекти рідині (не витискати , бо потрібно щоб трошки рідини залишилося) протягом  5хв. Цибулю потерти і разом з яйцем, мукою, сметаною та спеціями домішати до картоплі.

На кожен листок капусти помістити приблизно 2 сл начинки і закрутити.

Вивар з капусти довести до кипіння і додати стільки води, щоб було разом приблизно 3л. Якщо капуста попалася не дуже добра, додати ½ -1 чл цукру до вивару.

У великому баняку, викласти дно папером для печіння та лишніми листями капусти. На них помістити голубці і залити кипяченим виваром з капусти. Одразу закрити кришкою і поставити на великий вогонь. Коли покипить 2-3 хв. Скрутити температуру на малий вогонь і варити з кришкою 45 хв.

До цього смакує грибний соус або настійка з 100мл олії, 1/2 чл солі та 3-4 зубчиків тертого часнику.

При бажанні можна у масу домішати посмаженого, дрібно нарізаного шпондеру. Також можна звичайну капусту замінити на савойську.

Exit mobile version