Site icon streetfood.in.ua

Грузинсьикй хліб

На вул. Чернівецькій (та, що веде до гол. зал. вокзалу) за останній час доволі змінилася картина. Якщо дивитися на вокзал, то по лівій стороні зараз заклад біля закладу і деякі з них навіть викликають довір’я. Один з них мав на стільки цікаву назву, що потягнуло глянути ближче – «Грузинський хліб».

Насправді в середині не дуже є місце, але головне помістили – піч тандор, де справді готують на дровах лаваш,  який ми звикли називати грузинським. Купити його мені вдалося не з першого разу, оскільки виявилося, що хліб є приблизно з 10.00. Наступного разу прийшов пізніше і мені більше пощастило. Один з’їли ще вечером (поки свіжий) до творогу з сметаною, а з другим (він вже був не цілком свіжий) довелось щось думати. Я його натер оливковою олією, присипав часником, травами та спеціями. Після 10 хв в духовці (при 160 градусів) вийшло може навіть краще як було до того. Короче, Pimp my Lavash вдався :)

Щодо самої пекарні. Окрім лавашу у них ще є різновид хачапурі (назву нажаль не пам’ятаю) з різними начинками.  Не такі свіжі і теплі як обіцяється на конверті, але цілком їстівні.

 

Також пропонують шашлик, однак місця, де його можна зручно поїсти, немає, а ціна як у ресторані. По напоях присутні тільки “the usual suspects” – тобто cola, сік та водичка.  А чому немає #НАТАХТАРІ і #БОРЖОМІ ? А домашнє вино (з під прилавку) ? ;)

Що мені було зовсім не зрозуміло, це чому немає чогось типу кебаб ?

Свіжий хліб – є,

М’ясо з мангалу – є,

Зелень, огірочки, помідори – є (до шашлика),

Соус – “ша зделаем дарагой” (базар через вулицю)…

Стоячі столики на дворі – є,

Великий потік бажаючих – є,є,є…

В чому ж затримка ? :) У Вас є потенціял стати однією з найпопулярніших точок вуличної їжі у Львові. Не пропустіть свій шанс.

 

 

 

 

Exit mobile version