Site icon streetfood.in.ua

Шоколадний мус (Mousse au chocolat)
рецепти Юрка Підсадного

Якщо дівчата щось люблять на 100%, то це шоколад! А якщо це не просто цукерки на вагу із супермаркета, а власноруч зроблений десерт, то ти вже у виграші :)

Шоколадний мус смачний сам по собі або з вершками та/або ягідками. Також його чудово можна використовувати як крем для торта.

Цей рецепт присвячується всім Львівським шокоголікам, а найперше – моїй коханій Катерині та, певно, найбільшому фанату  – Оленці Панчук :)

 Що треба ?

50 г вершкового масла (ні в якому випадку не брати замінники, оскільки вони містять воду і топлений шоколад звурдиться (зробляться грудочки) від того)

200 г (2 стандартні плитки) якісного чорного шоколаду, де є більше 60% какао (наприклад, Roshen Brut)

200 мл вершків для збивання (більше 30% жирності) або кондитерського крему

40 г цукру

3  дуже свіжих домашніх яєць

 

Як робити ?

Масло з шоколадом розтопити над каструлею з водою. Зняти з вогню.

Збити вершки з цукром або кондитерський крем (тоді без цукру). Яйця поділити і окремо збити.

Збитий жовток змішати з топленим шоколадом і ретельно перемішати. Обережно змішати зі збитими вершками та білками, щоб отримати пухку масу.

Розфасувати у ємності або використати як крем для торта.

Перед подачею слід помістити в холодильник не менш, ніж на 2 години.

Варто спробувати: 

Залежно від частки какао в шоколаді, можна отримати різні нюанси кольору та смаку. Повірте, що кохана людина буде рада Вам допомогти продегустувати всі Ваші експерименти. Зробіть чорний, молочний, білий мус і здивуйте гостей чудовим тришаровим десертом.

Спробуйте додати розчинну каву (порошок), спеції (кориця, кардамон, чилі) або алкоголь (коньяк, віскі).

Exit mobile version