Site icon streetfood.in.ua

Рецепт сиру Філадельфія

Основи куховарства

Cream Cheese Spread

Імпортний сир філадельфія дорогий? Насправді його можна зробити самому, витративши майже стільки часу, як Ви витратите на покупки. Даний крем-сир чудово підходить як для суші, так і чізкейка.

Що треба для прибл. 500 г вершкового сиру?

1 л молока (може бути пастеризоване)

20 г яблучного оцту або лимонного соку

0,5 ч. л. морської солі (за бажанням)

Молоко розігріти у великому баняку до прибл. 80-85 градусів за цельсієм. Збавити вогонь і додати сіль (за бажанням). Помаленьку додавати оцет чи лимонний сік. Акуратно помішувати (я надаю перевагу силіконовому шпателю). Коли молоко почне звурджуватися, потримати ще 1-2 хв і зняти з вогню. Процідити сир через марлю. Сироватку рекомендую використати на тісто для піци (бомба!).

Якщо тепер сир притиснути чимсь важким і дати остигнути у марлі, отримаєте сир Queso Blanco (творог). А якщо треба крем-сир, типу філадельфії, то збийте його ще теплим у блендері. Після того фасуйте у ємність із щільною кришкою і після охолодження насолоджуйтесь до 5 днів, зберігаючи у холодильнику.

Ліниві можуть замінити оцет лакобакетеріями. Додайте у тепле молоко і помістіть у холодильник на 12-18 годин. Процідіть через марлю. Готово!

Варіанти:

  1. Замість чистого молока змішайте пів на пів молока, жирності 3,2%, та легких вершків, жирності 10-15%, щоб отримати більш інтенсивний, жирний крем-сир.
  2. Додавайте зелень, в’ялені помідори чи інші спеції на смак, щоб створити чудову помазку для хліба.
Exit mobile version