Імпортний сир філадельфія дорогий? Насправді його можна зробити самому, витративши майже стільки часу, як Ви витратите на покупки. Даний крем-сир чудово підходить як для суші, так і чізкейка.
Що треба для прибл. 500 г вершкового сиру?
1 л молока (може бути пастеризоване)
20 г яблучного оцту або лимонного соку
0,5 ч. л. морської солі (за бажанням)
Молоко розігріти у великому баняку до прибл. 80-85 градусів за цельсієм. Збавити вогонь і додати сіль (за бажанням). Помаленьку додавати оцет чи лимонний сік. Акуратно помішувати (я надаю перевагу силіконовому шпателю). Коли молоко почне звурджуватися, потримати ще 1-2 хв і зняти з вогню. Процідити сир через марлю. Сироватку рекомендую використати на тісто для піци (бомба!).
Якщо тепер сир притиснути чимсь важким і дати остигнути у марлі, отримаєте сир Queso Blanco (творог). А якщо треба крем-сир, типу філадельфії, то збийте його ще теплим у блендері. Після того фасуйте у ємність із щільною кришкою і після охолодження насолоджуйтесь до 5 днів, зберігаючи у холодильнику.
Ліниві можуть замінити оцет лакобакетеріями. Додайте у тепле молоко і помістіть у холодильник на 12-18 годин. Процідіть через марлю. Готово!
Варіанти:
- Замість чистого молока змішайте пів на пів молока, жирності 3,2%, та легких вершків, жирності 10-15%, щоб отримати більш інтенсивний, жирний крем-сир.
- Додавайте зелень, в’ялені помідори чи інші спеції на смак, щоб створити чудову помазку для хліба.